Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Baltās nakts 2013 devīze ir „Atver durvis!”

Easyget.lv, 21.05.2013. 09:30

Šogad foruma devīze ir „Atver durvis!”, un tas notiks naktī no 7. uz 8. septembri
Baltās nakts 2013 devīze ir „Atver durvis!”

Baltā nakts ir daļa no starptautiska projekta Eiropas Baltās naktis, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma.

Rīgā šī tradīcija tiek turpināta jau astoto gadu. Projekta ietvaros katra pilsēta savā Baltās nakts programmā cenšas iekļaut citu pilsētu mākslinieku darbus. Balto nakšu stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

Forumu Baltā nakts organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Forumā aktīvi līdzdarbojas arī pilsētas kafejnīcas, galerijas, grāmatnīcas, klubi un citi uzņēmumi.

Jau šobrīd Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments aicina pieteikt projektus Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts Iniciatīvas programmai.

Projektus aicinātas pieteikt organizācijas, valsts un pašvaldības iestādes, uzņēmumi, mākslinieku apvienības, izglītības iestādes, kā arī ikviens radošs cilvēks. Projektu pieteicēji Baltajā naktī aicināti „atvērt durvis” mūsdienu kultūrai, īstenojot projektus, kas veicina izpratni un interesi par mūsdienu kultūras norisēm, kā arī iedibināt tradīciju rīkot kultūras pasākumus vietās, kur tie ikdienā nenotiek.

Iniciatīvas programmā plānots iekļaut kino un video projektus, koncertus, instalācijas, izstādes, interaktīvas starpdisciplinārus aktivitātes, teātra, dzejas, dejas un multimediju projektus, akcijas, kā arī radošās darbnīcas un starpnozaru projektus. Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts projektu norisi var plānot jebkurā pilsētas apkaimē, tostarp, neparastās un savdabīgās vietās, tādējādi sekmējot jaunu kultūras telpu rašanos.

Iesniegtie projekti tiks vērtēti atbilstoši Mūsdienu kultūras foruma Baltā nakts mērķim – vairot sabiedrības izpratni par mūsdienu kultūras norisēm.

Pasākumu norise paredzēta laikā no 7. septembra plkst. 19.00 līdz 8. septembra plkst. 3.00, kā arī no 7.septembra plkst. 15.00 līdz plkst. 23.00, ja pasākuma auditorija ir bērni un ģimenes ar bērniem.

Visos „Baltās nakts” pasākumos ieeja ir bez maksas.

Iniciatīvas projektu pieteikuma anketa pieejama interneta vietnē www.baltanakts.lv. Projektu pieteikumi līdz 10. jūnijam jāiesūta pa e-pasta adresi projekti@baltanakts.lv. Papildinformācija: Madara Gruntmane - Mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” kontaktpersona, tālr. 29763636, e-pasts baltanakts@baltanakts.lv.

Baltā nakts ir viens no demokrātiskākajiem un visplašāk apmeklētajiem kultūras pasākumiem Rīgā. Tā mērķis ir vairot izpratni par mūsdienu kultūras izpausmēm, un iepriekšējos gados tas arī veiksmīgi īstenojies. Baltā nakts piesaista gan vērotājus un skatītājus, gan tos, kuri paši aktīvi vēlas iesaistīties un līdzdarboties projektu un pasākumu norisē.

Foto: Baltā nakts 2012 Rīgas Centrāltirgū. Foto (c) Roberts Vidzidskis 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV