Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Edgars Saksons pasākumu ciklā „Latvijas mūziķi muzejam”

Easyget.lv, 22.05.2013. 14:55

Trešdien, 29. maijā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina uz cikla „Latvijas mūziķi muzejam” sarīkojumu, kurā būs iespēja tikties ar sitaminstrumentālistu un pedagogu Edgaru Saksonu, informē muzeja pārstāve Maija Treile.

Pasākumā Edgars Saksons stāstīs par pieredzi, spēlējot Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un Latvijas Nacionālās operas orķestrī, piedaloties kamermūzikas projektos, spēlējot solo un darbojoties arī roka un džeza žanros. Varēs uzzināt mākslinieka domas par sitaminstrumentālistam nepieciešamo vispusību, tehnisko meistarību un artistiskumu, par perkusiju arsenāla pielietojumu pasaules un latviešu mūzikā un sitaminstrumentu spēles apmācības specifiku.

Sarīkojumā Edgars Saksons iepazīstinās ar dažādu sitaminstrumentu skanējuma iespējām, aicinot iesaistīties arī klātesošos. Pasākumu papildinās fotoattēli un muzikāli videofragmenti.

Sekojot cikla „Latvijas mūziķi muzejam” tradīcijai, sarīkojuma apmeklētāji ieraudzīs, ko Edgars Saksons dāvina Rakstniecības un mūzikas muzeja krājumam. Sarīkojumu vadīs muzikoloģe Inese Žune, RMM.

Sarīkojuma laikā (no plkst. 17:30 līdz 19:00) bērniem būs iespēja piedalīties izglītojošā muzeja nodarbībā. Ieejas maksa sarīkojumā – Ls 1,50; pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums); maksa par nodarbību bērniem – Ls 1. Papildu informācija: www.rmm.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV