Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Tête-à-Tête 20 epizodēs - Kirils Serebreņņikovs un viņa „Brīvības teritorija”

Easyget.lv, 24.05.2013. 10:41

Pirmdien, 27.maijā, plkst 18:00, mākslas programmas Tête-à-Tête 20 epizodēs ietvaros Mākslas muzejā „Rīgas Birža” ar atklāto lekciju „Brīvības teritorija” uzstāsies Krievijas režisors Kirils Serebreņņikovs.

Kirils Serebreņņikovs (Kirill Serebrennikov) ir viens no ievērojamākajiem režisoriem Krievijā, kura galvenais darbības lauks ir teātris. Viņš ir izkopis individuālu teātra valodu un aktīvi pauž savu pilsonisko pozīciju. Kirils Serebreņņikovs 17 gadu vecumā netika uzņemts teātra koledžā, kā rezultātā studēja un ar izcilību pabeidza fizikas fakultāti. Pēc tās viņš tomēr atgriežas režijā, un, pēc daudzu teātra kritiķu domām, tieši režisora izglītības trūkums palīdz Serebreņņikovam pārkāpt ierastās robežas un iekļaut savos darbos individuālu interpretāciju par lietām. Kirils Serebreņņikovs darbojas arī televīzijas un filmu nozarēs, un ir ieguvis apbalvojumus par saviem darbiem gan Krievijā, gan 2006.gadā Grand Prix par savu filmu „Spēlējot upuri” Romas filmu festivālā.

Kirila Serebreņņikova vadībā ir arī pilnībā atjaunots Maskavas Gogoļa teātris, pārveidojot to par Gogoļa centru – telpu aktuālām, daudzveidīgām mūsdienu kultūras norisēm. Serebreņņikovs ir strādājis arī Latvijā – Latvijas Nacionālajā teātrī iestudējis izrādes “Voiceks” un “Mirušās dvēseles” (Spēlmaņu nakts balva kā gada labākajai izrādei).

Lekcija notiks krievu valodā, tā ir atvērta ikvienam interesantam, un ieeja tajā ir bez maksas. Uz lekciju ieeja muzejā būs no Mazās Pils ielas. Lekcijas tiešraide būs skatāma www.diena.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV