Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Uz Splendid Palace ekrāna - vēsturiska drāma „Kosmonauts”

Easyget.lv, 29.08.2013. 16:19

No 30. augusta kinoteātrī „Splendid Palace” - vēsturiska drāma „Kosmonauts” - spāņu režisora Nikolas Alkala vīzija par padomju kosmonautu lidojumu uz Mēnesi, nepubliskotiem faktiem, juteklisko izpratni, romantiku, atklājumu un topošo mīlestību, kas uzlidoja un nekad neatgriezās.
Uz Splendid Palace ekrāna - vēsturiska drāma „Kosmonauts”

Ir 1975. gads. Nespēdams atgriezties uz Zemes, pirmais krievu kosmonauts, kurš ir nosūtīts uz Mēnesi, ir pasludināts par pazudušu. Tomēr caur spokainiem radiosignāliem viņš apgalvo, ka ir atgriezies.. un nav atradis nevienu dzīvu dvēseli uz Zemes. Viņa nereālā klātbūtne un balss no nekurienes filmas gaitā lēni iznīcinā viņa tuvo cilvēku pasauli...

Lidojums uz Mēnesi, kurš visiem likās kā nepiepildāms sapnis, pārvēršas par īstu traģēdiju. Dodoties kosmosā kā uzvarētājs, Stass nonāk pasaulē, kur laiks sagrauj visu materiālo, pretstatā garam, kas ir neiznīcināms.

Ja jūs neaizrauj parastais, ja jūs spējat redzēt plāno audumu aiz ārējā sižeta, šis kosmoss ir kā radīts jums. Šī filma ir spāņu režisora vīzija par padomju kosmonautu lidojumu uz Mēnesi, nepubliskotiem faktiem, juteklisko izpratni, romantiku, atklājumu un topošo mīlestību, kas uzlidoja un nekad neatgriezās.

Spāņu režisors Nikolas Alkala par savu skolotāju uzskata Tarkovski, tāpēc "kosmonauts" elpo "Solarisa" tradīcijās.

Filmā redzēsiet arī tādus latviešu aktierus kā Gints Andžāns, Leonarda Kestere-Kļaviņa, Ieva Puķe, Andrejs Muzikants u.c.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV