Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Baltajā naktī aicina apmeklēt Dziesmu un deju svētku tautas lietišķās mākslas izstādi

Easyget.lv, 05.09.2013. 16:24

7.septembrī mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts” laikā izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa būs apskatāma XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku tautas lietišķās mākslas un dizaina priekšmetu izstāde „Dziesma top citādi”, informē Latvijas Nacionālais kultūras centra pārstāve Inga Bika.
Baltajā naktī aicina apmeklēt Dziesmu un deju svētku tautas lietišķās mākslas izstādi

No pulksten 15 līdz trijiem naktī „Intro” zālē būs iespēja līdzdarboties projektā „Vakuuma enerģija”, kas tapis Itālijas Nacionālajā kodolfizikas institūtā. 

„Robežas starp dabaszinātnēm un mākslu ir nojauktas! Projekts ar interaktīvu datorprojekciju palīdzību ļaus apmeklētājiem būt par lieciniekiem masas rašanās brīnumam, vērojot Higsa lauka īpašību – piešķirt citām elementārdaļiņām masu,” stāsta projekta īstenotāji biedrība „I Did It”.

No pulksten 20 līdz 21.30 Latvijas Rakstnieku savienības projekta „Durvis zvaigžņveida” ietvaros Lielajā zālē varēs klausīties japāņu dzejnieces Konno Mari tankas no trīsvalodu dzejas krājuma „Zvaigžņveida sniega kristāls” (2010). Akihiro Hara un Keiko Hara spēlēs japāņu bambusa flautu jeb „shinobue”.

Foruma „Baltā nakts” laikā ieeja izstādē un uz foruma pasākumiem izstāžu zālē bez maksas.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku Tautas lietišķās mākslas izstādes „Dziesma top citādi” noslēguma dienā 8.septembrī pulksten 12 apmeklētājiem būs iespēja tikties ar darbu autoriem, studiju vadītājiem un izstādes veidotājiem. Ieejas maksa saskaņā ar izstāžu zāles “Rīgas mākslas telpa” cenrādi.

Foto: Izstāde “Dziesma top citādi”. Foto (c) Aivars Liepiņš

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV