Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

KIT humors nenobāl!

Anna Širjajeva, 24.09.2013. 15:47

Jānis Skutelis sarunā par Karaliskā improvizācijas teātra (KIT) jauno sezonu, latviešu humoru un stāvizrādi
KIT humors nenobāl!

KIT izrādes “Humors nobāl” sestās sezonas jaunās vēsmas sākas ar pašiem dalībniekiem, kopā ar Jāni Skuteli šajā sezonā darbosies Nauris Brikmanis, Valters Osis, Jurijs Djakonovs, Katrīna Albuže un Grēta Gorjučko. Katram no jaunajiem dalībniekiem ir savs pienesums. "Viņi visi ir ārkārtīgi talantīgi cilvēki un katrs ar savu pienesumu padarīs šo sezonu krietni košāku un daudzveidīgāku, par to esmu drošs," saka Jānis Skutelis.

Tāpat kā iepriekš, vakara priekšnesums gaidāms divās daļās, bet tās ir saturiski atšķirīgas. Pirmajā daļā iekļauti gan improvizācijas skeči, gan arī iepriekš sagatavotas epizodes. Iestudētais materiāls būs dažādās formās - gan kā skečs, gan arī iepriekš sagatavota video formā. Sadarbojoties ar žurnālu "Ir" būs arī ziņas par aktuālākajiem notikumiem aizvadītajā nedēļā. Otrā vakara daļa saglabās tradīciju, un tās repertuārā būs tikai improvizācija.

"Kāpēc improvizācijas teātris pēkšņi ir sācis kaut ko iestudēt, filmēt, gatavot ziņas? Doma ir gaužām vienkārša - to diktē vēlme runāt par aktuālo un svarīgo, bet, izmantojot tikai improvizācijas ieroču klāstu, ir sajūta, ka pietrūkst," atklāj Jānis Skutelis.

Lai arī pirmās daļas saturs ir daļēji sagatavots iepriekš, arī skatītājam, kas ir atnācis otro reizi, būs interesanti. "Svarīgi arī tas, ka lai varētu realizēt mūsu vēlmi runāt par aktuālām lietām, pirmajā daļā esošās iestudētās epizodes mainīsim katru mēnesi. Nekas no tā, ko jūs būsiet redzējuši septembrī, oktobrī vairāk nebūs. Tas par pirmo daļu, savukārt otrā daļa - katru reizi tiek būvēta no nulles," stāsta Jānis Skutelis.

Ja ierastais, tradicionālais teātris Latvijā ir pazīstams pietiekami sen, tad improvizācijas teātris mūsu skatītājiem joprojām šķiet kaut kas jauns. Nestandarts. Bieži uzdodot jautājumu - Kas tas ir? Neskatoties uz to, gadiem ejot, ir izveidojušās daudzas improvizācijas teātra grupas, dažas pazudušas, bet citas turpina darboties, augt un attīstīties atkarībā no tā, kā pieaug to piekritēju pulks un mainās Latvijas iedzīvotāja humora izjūta. "Svarīgi, lai ir kvalitatīvs piedāvājums, jo tas lielā mērā veido mūsu kopējo humora izjūtu. Piemēram, tas, ka “Zentas brīvdienas” ir pasludinātas par komēdiju seriālu, ir ļoti labs joks, bet tas to nepadara par komēdiju," latviešu humora izjūtas nianses uzsver Jānis Skutelis.

Stand up Comedy ir vēl jaunāks žanrs Latvijas humora sfērā. Neskatoties uz to, ka piekritēju vai, precīzāk sakot, informēto cilvēku skaits, ir vēl mazāks, Rīgā jau ir paspējuši paviesoties pasaules slaveni Stand up Comedy komiķi kā Edijs Izards un Pablo Francisko un Dilans Morans (kurš šīs nedēļas nogalē atgriezīsies Rīgā ar šovu "Yeah Yeah"). Līdz ar lēnām popularitāti iegūstošajiem Stand up Comedy brīvā mikrafona vakariem parādās daudzi talantīgi cilvēki, kuriem ir visas iespējas kļūt par lieliskiem komiķiem. "Arī es neesmu atslābis šajā virzienā. Jau 27.oktobrī kinoteātrī "Splendid Palace" pirmizrādi piedzīvos mana jaunā Stand Up Comedy programma "Splendid", kas turpinās iesākto ritmu - viena jauna izrāde gadā. Kā būs? Būs krāšņi!" - tā Jānis Skutelis par savām komedianta gaitām.

Jautāts par Stand up Comedy latviskojumu, Jānis atbild: "Stand Up Comedy latviski esmu jau iztulkojis uz stāvizrāde. Manuprāt, ļoti veiksmīgs un neprecīzs tulkojums, kas jau guvis plašākas sabiedrības atzinību (šādu terminu nu jau izmanto arī "100 g kultūras")."

Karaliskā improvizācijas teātra izrāde “Humors nobāl” kinoteātrī K Suns gaidāma 25. septembrī, 9., 16., 23. un 30. oktobrī, kā arī 6., 13., 20. un 27. novembrī. Izrādes sākums plkst. 19:00.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV