Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Filma "Ģimene" pierāda – nav "bijušo" gangsteru

Easyget.lv, 02.10.2013. 12:32

Režisors Liks Besons kriminālajā komēdijā „Ģimene” atļāvies no sirds pasmieties par saviem tautiešiem un Roberta de Niro tēlotajam galvenajam varonim liek skatīties filmu ar Robertu de Niro galvenajā lomā.
Filma "Ģimene" pierāda – nav "bijušo" gangsteru

Normandijas mazpilsētā ierodas Bleiku ģimene – krietni amerikāņi, kuri spiesti mainīt dzīvesvietu atkarībā no tēva rakstnieka (Roberts de Niro) kārtējā pasūtījuma. Kamēr viņš raksta grāmatu par amerikāņu izcelšanos Normandijā, viņa bērni – pusaudži Bella un Vorens (Diāna Agrona un Džons D’Leo) iejūtas jaunajā skolā, sieva (Mišela Feifere) rīko kaimiņiem ballīti ar tradicionālo ēdienkarti – hamburgeriem un kolu. Francijas provinces iedzīvotājiem nav ne jausmas, ka Bleiki patiesībā ir itālieši Mandzoni un pieklājīgais rakstnieks (sieva teic, ka viņš knapi māk lasīt) caurām dienām sacer vēsturisku grāmatu par gluži citu tematu – savas atmiņas par mafiju.

Jaunajā dzīvesvietā varoņi neatsakās no vecajiem ieradumiem, tāpēc lielveikalā notiek sprādziens, vietējā skolā iedibinās jauna kārtība, un vecāko klašu skolēniem uzrodas uzkrītoši zilumi. Ģimenei liegts izrādīt savu identitāti – Mandzoni ir Francijā pēc liecinieku aizsardzības programmas, jo ģimenes galva nodevis izmeklētājiem līdzdalībniekus. „Bleika kungam” pagātni atgādina tikai viņa aizbildnis FIB aģents (Tomijs Lī Džonss) un suns Malavita – šis vārds itāliski nozīmē „slikta dzīve” un ir arī viens no sicīliešu mafijas nosaukumiem; bijušais gangsteris ļoti ilgojas pēc tās. De Niro lomu sarakstā ir kā gangsteri, tā arī paviegli ģimenes tēvi; „Ģimenē”, kas uzņemta pēc Tonīno Benakvistas romāna motīviem, viņš tēlo gan vienu, gan otru.

Filma atgādina komēdijas par gangsteru ikdienu „pelnītā atpūtā”. Joki par Mandzoni ģimenes ne īpaši jaukajiem paradumiem mijas ar franču provinces mietpilsoņu zākāšanu – te viņi dzimtajā valodā aprunā „atpalikušos” amerikāņus „Bleika kundzei” aiz muguras, te nenopietnie vidusskolnieki pārāk uzmācīgi piedāvā aizvest „jauniņo” Bellu uz mājām, te uzņēmīgais sanitārtehniķis, ieradies pēc trešā uzaicinājuma, zobgalīgi pavēsta „labāk vēlu nekā nekad” un prasa naudu par cauruļu nomainīšanu, lai gan nesola problēmu atrisināt. Joki nav oriģināli, bet gandrīz visi tiešām ir smieklīgi. Tos visus kopā pārspēj viena epizode. Kultūrā „apvārtījies” bijušais gangsteris kā amerikāņu dzīves pazinējs ierodas vietējā kinoklubā, bet ir noticis misēklis – pasūtītās vēsturiskās filmas vietā atsūtīta cita amerikāņu filma „Labie puiši”; Mandzoni, ko māc ilgas pēc pagātnes, šī skate ir kā sāls brūcē...

Kriminālā komēdija ‘Ģimene” jau tiek demonstrēta Latvijas kinoteātros.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV