Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Galerijā Bastejs atklās Frančeskas Kirkes darbu izstādi

Easyget.lv, 16.10.2013. 10:30

Galerijā Bastejs no 15. oktobra skatāma Frančeskas Kirkes darbu izstāde "Digging the Past", kurā pārstāvēti dažādos laika periodos radīti darbi, saistīti ar mitoloģijas tēmu.
Galerijā Bastejs atklās Frančeskas Kirkes darbu izstādi

Frančeskas Kirkes piedāvātie privātie stāsti pēta dažādus mītus, mītiskas personas - dievus un dievības, varoņus, dēmonus (Ganimeds, Narciss, Kentaurs, Sirēna). Gleznās parādās tēlu arhetipi, priekšstati par vīrišķo un sievišķo, stereotipi par erotisko un juteklisko.

“Mani iedvesmo melnbaltā 20.gs.sākuma fotogrāfija un ilustrācijas žurnālos ar savu naivumu, naivo erotiku. Pelēko toņu gradācijas, betona un putekļu toņi, sēpija, faktūras un lazējumi, vecināts Venēcijas spoguļu sudrabs manos darbos parādijās jau darbā ”The grey” 1994. gadā. Pelēkais kā industriālās vides pamattonis un estētiska vērtība, fotogrāfiju un dagerotipu šarms. Manā otrajā personālizstādē NYC Mimi Ferz galerijā darbā “Appropriated inages” aizraušanās ar melnbalto fotogrāfiju un tonālo glezniecību parādījās pilnā mērā. Īpaši vēlos izcelt darbu “Odeta un Odīlija” - man ļoti svarīgu programmatisku darbu, kā arī “Spēks un trauslums”, “Nevienlīdzīgā cīņa”," stāsta māksliniece.

Frančeskas Kirkes gleznotajos darbos seno fotogrāfiju estētika kopā ar mitoloģisko personu klātbūtni un mākslinieces pārliecinoši virtuozo gleznojumu atklāj mums ko jaunu – šodienas Frančeskas Kirkes meklējumus, rokoties pagātnē. Gleznotāja kā kolekcionārs un mēs - vērotāji - kā viņas kolekcijas daļa.

Galerija Bastejs atvērta no otrdienas līdz sestdienai plkst. 13:00 - 18:00.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV