Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Frančeskas Kirkes personālizstāde "Face Control"

Galerija Bastejs, 21.03.2011. 12:24

Galerijā "Bastejs" no 26. marta līdz 30. aprīlim skatāma Frančeskas Kirkes glezniecības darbu personālizstāde "Face Control".
Frančeskas Kirkes personālizstāde "Face Control"

Raksturojot gaidāmo izstādi, māksliniece Frančeska Kirke saka: „ Ideja jaunās izstādes nosaukumam un centrālajam darbam – "Face Control" aizgūta no citas darbības sfēras. Es šo terminu izmantoju kā metaforu – pārskatu par imidžiem, kas mani emocionāli uzrunājuši vairāku gadu garumā. Laika gaitā nākuši klāt arvien jauni tēli, tādejādi veidojot dialogus starp laikmetiem, faktūrām un krāsu laukumiem.''

Izstādes ekspozīciju veido vairāki lielformāta darbi un konceptuāla tēlu galerija – mazāka formāta darbi.

Darbi ir intelektuāla spēle ar mākslas vēstures un mūsdienu kultūras simboliem, asimilējot kino, modes zīmolus, slavenību sejas. Raksturīgi sev, Frančeska Kirke savieno tēlus, kas it kā nevar pastāvēt līdzās, klājot vienam kultūras slānim pāri citu.

Darbos iedzīvināti neskaitāmi tēli un stāsti, kas atspoguļo mūsdienu sabiedrības domu par skaistuma ideāliem un kultūras vērtībām.

Galerija izdevusi mākslinieces darbu katalogu

Frančeskas Kirkes izstāde "Face Control" tiek atklāta galerijas "Bastejs" telpās Alksnāja ielā 7, Rīgā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV