Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Milzu interese par Latvijā pirmajām filmu skatīšanās sacensībām

Easyget.lv, 07.11.2013. 09:37

Filmu skatīšanās rekorda uzstādīšanai pieteikušies vairāk nekā 1200 dalībnieku
Milzu interese par Latvijā pirmajām filmu skatīšanās sacensībām

Kinoteātra "Kino Citadele" izsludinātājām pirmajām Latvijā filmu skatīšanās rekorda uzstādīšanas sacensībām pieteikušies vairāk nekā 1200 dalībnieku.

Izturīgākā kino skatītāja sacensībām varēja pieteikties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš sasniedzis 18 gadu vecumu. Lai pieteiktos rekorda uzstādīšanai, dalībniekiem bija jāaizpilda pieteikuma anketa "Forum Cinemas" mājas lapā.

„Rekordlielais pieteikumu skaits apliecina, ka Latvijā ir azartiski un dedzīgi kino skatītāji. Pieteikušies bija visdažādākā vecuma kino mīļi - sākot no studentiem, beidzot ar Saeimas darbiniekiem un juristiem, kas apliecina - Latvijā mīl kino,” norāda "Forum Cinemas" vadītājs Normunds Labrencis.

Rekorda uzstādīšanā piedalīsies 10 finālisti, kuri izvēlēti pēc nejaušības principa izlozes kārtībā un dalībnieku vienīgais uzdevums būs skatīties pēc iespējas vairāk filmas.

Dalībnieku motivācija bija visdažādākā, piemēram, viens no rekorda uzstādītājiem - jaunais režisors Rūdolfs atzina: „Mani fascinē kino un atmosfēra, kas valda ap to - tumšā zāle un brīdis, kad vēl pirms filmas sākšanās vēderā jau skrien skudriņas. Kino ir kā rituāls un visšausmīgākā sajūta ir brīdis, kad no ērtā krēsla atkal jāiziet ārā.”.

„Katrai filmai ir sava burvība. Aizraujošs sižets, nepārspējama aktierspēle, ideja, fascinējošs operatora darbs, mūzika. Visbiežāk es atsakos no dažādām avantūrām, bet šoreiz ļoti vēlos sevi pārbaudīt un būt starp tiem desmit laimīgajiem, kuriem tiks sniegta iespēja izmēģināt savus spēkus,” savā pieteikumā raksta 21 gadus vecā Anete.

Rekorda uzstādīšanas process būs ne tikai aizraujošs un interesants piedzīvojums, tas paredzēs arī vairāku noteikumu ievērošanu, piemēram, dalībnieki rekorda uzstādīšanas laikā nevarēs aizvērt acis ilgāk par 1 minūti, filmu skatīšanās laikā drīkstēs uzturēties tikai īpaši norobežotā teritorijā, kuru būs atļauts pamest ne ilgāk kā uz 10 minūtēm divu stundu laikā atpūtas pauzes ietvaros.

Rekorda uzstādīšana notiks 8. novembrī plkst. 14.00 kinoteātra "Kino Citadele" 4. stāvā. Procesa norisei varēs sekot līdzi interneta tiešraidē www.forumcinemas.lv vai vērot izturības pārbaudījumu klātienē.

Latvijā tas būs pirmais mēģinājums šāda veida rekordam, taču līdzšinējais Ginesa pasaules rekords pieder kādam Bolīvijas iedzīvotājam, kurš izrādījis apbrīnojamu izturību un filmas skatījies 200 stundas.

Foto: Kinoteātris Kino Citadele. Foto (c) Olga Korolova

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV