Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Valsts svētkos iespējams reģistrēties akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”

Easyget.lv, 15.11.2013. 09:50

Nodibinājums Rīga 2014 valsts svētku laikā aicina reģistrēties akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”. Šim nolūkam valsts svētku dienās vairākās pasākumu norises vietās darbosies Grāmatu draugu ķēdes reģistrēšanas stendi.
Valsts svētkos iespējams reģistrēties akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”

Jau 16. un 17.novembrī nodibinājuma Rīga 2014 informatīvajā stendā Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā dejas izrādes „No zobena saule lēca” laikā būs iespēja reģistrēties akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”.

Latvijas valsts dzimšanas dienā, 18.novembrī, reģistrēties akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” varēs no plkst.11.00 līdz 15.00 Rīgas Kongresu namā, kur notiks svētku koncerts „Mana valsts. Mana dziesma”. Savukārt no plkst.11.00 līdz 14.00 Lielajā ģildē pirms koncerta „Rīgas vitrāžas” un no plkst. 14.00 līdz 17.00 Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā „Mazā Ģilde”, kur notiks koncerts „Mīlestības un laimes zeme Latvija”.

19.novembrī līdzjutējiem pirms hokeja spēles Dinamo Rīga - Jekaterinburgas Avtomobilist un spēles pārtraukumos būs iespēja reģistrēties „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” akcijai, kā arī saņemt informāciju par Rīga 2014 programmas pasākumiem.

Tāpat akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” valsts svētku laikā, kā arī katru dienu no pl.10:00 līdz 21:00, var reģistrēties tirdzniecības centrā Galleria Riga (Rīgā, Dzirnavu ielā 67), kurā darbojas Eiropas kultūras galvaspilsētas gada informācijas centrs.

2014.gada 18.janvārī akcija „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” būs viens no centrālajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem, kurā aicināts piedalīties ikviens. No rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā. Tādējādi ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām. Grāmatu ceļš šķērsos Daugavu pār Akmens tiltu, simboliski apliecinot tās nepārejošās un fundamentālās vērtības, kas daudzu jo daudzu paaudžu garumā ir veidojušas Latvijas tautas kultūras gēnu un ko glabā grāmatas.

Akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” iespējams reģistrēties arī kultūras portālā www.riga2014.org.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV