Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Žerārs Depardjē: Rasputins 15 gadus mīt manī

Easyget.lv, 20.11.2013. 15:27

22. novembrī Latvijas kinoteātros sāks rādīt vienu no visvairāk gaidītajām gada filmām – „Rasputins”. Galveno lomu tēlo neatkārtojamais Žerārs Depardjē.
Žerārs Depardjē: Rasputins 15 gadus mīt manī

Aktieris piecpadsmit gadus sapņojis tēlot svēto vīru. Viņš bija burtiski apsēsts ar šo tēlu, un ar laiku viņam izveidojās savs īpašs viedoklis par, iespējams, pašu noslēpumaināko personu XX gadsimta Krievijas vēsturē.

Žerārs Depardjē: „Es vēlējos parādīt Rasputina pretrunīgumu. Viņu uzskatīja par īstu briesmoni. Tas ir saprotams, jo viņš bija nesavaldīgs, neizglītots, dažkārt pat cietsirdīgs. Lai gan viņš bija cietsirdīgs galvenokārt pret sevi. Esmu pārliecināts, ka Rasputins nespēja nevienam darīt pāri. Gluži otrādi, viņš uzņēmās svešas sāpes. Rasputins arī mīlēja neprātīgi. Tāda ir krievu dvēsele, krievu daba. Starp citu, šai ziņā es jūtos kā krievs. Tāpēc man patīk tēlot cilvēkus, kam raksturīgas galējības.

Man nav šaubu, ka Rasputins bija dižens cilvēks. Padomājiet, kā viņš nomira. Viņu centās nodurt, bet viņš palika dzīvs. Tad Jusupovs un viņa līdzdalībnieki iemānīja viņam zirga devu indes. Viņam iešāva galvā, bet viņš atvēra acis un pat pakustināja roku. Viņi krita panikā, aizveda viņu uz upi un iemeta āliņģī. Pierādīts, ka Rasputina nāves cēlonis nebija ne inde, ne lodes. Viņš aizrijās un noslīka. Varat iedomāties, cik liels spēks viņam bija dots? Rasputins mīt manī jau piecpadsmit gadu, man bija viņš gluži vienkārši jāizlaiž laukā!”

Bez Depardjē „Rasputinā” filmējusies franču kino leģenda Fanija Ardāna (cariene Aleksandra) un visspožākās krievu kinozvaigznes Vladimirs Maškovs (Nikolajs II), Irina Alferova (kņaziene Jusupova), Anna Mihalkova (galma dāma Virubova), Filips Jankovskis (kņazs Felikss Jusupovs), Daņila Kozlovskis (lielkņazs Dmitrijs), Konstantīns Habenskis (Rasputina sekretārs). Žerāru Depardjē un Faniju Ardānu krieviski dublē Sergejs Garmašs un Marina Ņejolova, radot apbrīnojami ticamus un dziļus Rasputina un carienes tēlus.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV