Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Pirmizrādi piedzīvos traģikomēdija „Žilbinoši!”

Easyget.lv, 27.11.2013. 17:53

29. novembrī Latvijas Nacionālā teātra LMT Jaunajā zālē notiks pirmizrāde Pītera Kviltera traģikomēdijai „Žilbinoši!” Valda Lūriņa režijā.
Pirmizrādi piedzīvos traģikomēdija „Žilbinoši!”

Galerijas:

Lugas pamatā ir patiess stāsts par pasaulē sliktāko dziedātāju Florensi Fosteri Dženkinsu, kuras mūža mīlestība ir mūzika, par spīti tam, ka nav ne muzikālās dzirdes, ne ritma izjūtas, ne koptas balss. Noalgojusi jauno pianistu Kosmu Makmūnu, viņa apgūst neskaitāmas soprāna ārijas no slavenām operām un organizē koncertus, kurus skatītāji apmeklē, lai amizētos par kundzīti, kas iedomājas sevi par mākslinieci. Pēdējais Dženkinsas koncerts notiek 1944. gadā Karnegī zālē trīs tūkstošiem klausītāju. Neticami, bet Florenses Fosteres Dženkinsas ierakstus joprojām var iegādāties Eiropas un pasaules mūzikas veikalos.

„Luga nav pilnībā dokumentāla, bet autora P.Kviltera versija par to, cik skaisti ir nodzīvot savu dzīvi žilbinoši, tieši tā, kā vēlies. Un, ja tas izdodas, tad dzīve pārvēršas par „kūciņu ar sudraba bumbiņām pa virsu”. Skatītāji lai nāk priecāties un atpūsties. Šī ir ļoti pozitīva luga, un mēs tādu vēlamies veidot arī izrādi," stāsta galvenās lomas atveidotāja Dace Bonāte.

Jaunā pianista Kosma Makmūna lomā Latvijas Kultūras akadēmijas 2013.gada aktieru kursa absolvents Uldis Siliņš. Uldis klavieres spēlē no 5 gadu vecuma, viņš ir mācījies Birzgales mūzikas skolā un Rīgas Doma skolā.
Lomās: Ģirts Jakovļevs, Ilze Rudolfa, Indra Burkovska, Gunta Virkava, Evija Skulte.

Foto: Izrāde „Žilbinoši!”. Foto (c) Gunārs Janaitis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV