Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Akcijā „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” iesaistās arī Saeimas deputāti un darbinieki

Easyget.lv, 27.11.2013. 23:40

Ceturtdien, 28.novembrī, Saeimā notiks reģistrēšanās akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”, kā arī tiks atklāta ceļojošā izstāde „Rīgas stāsts 100 gadu garumā no 1914. – 2014.”, kas līdzās nozīmīgiem Eiropas notikumiem rāda attiecīgā laika posma norises Rīgā.

Atklājot izstādi un uzsākot reģistrēšanos akcijai „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde”, uzrunu teiks Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete un nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

2014.gada 18.janvārī akcija „Gaismas ceļš – Grāmatu draugu ķēde” būs viens no centrālajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas notikumiem, kurā aicināts piedalīties ikviens. No rokas rokā tiks nodotas grāmatas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas vecās ēkas uz jauno mūsdienīgo celtni Daugavas otrā krastā. Tādējādi ikviens varēs justies līdzdalīgs grāmatu pārceļošanā uz jaunajām telpām.

Kopīga rokās sadošanās vienam mērķim Baltijas ceļā 1989.gadā atnesa neatkarību. Kopīga grāmatu draugu ķēde būs simboliska sadošanās rokās, visai pasaulei apliecinot mūsu kultūras vērtības, to saglabāšanu un tālāk nešanu. Akcijai jau reģistrējušies vairāk nekā 7000 dalībnieku, valsts un pašvaldības institūcijas, uzņēmumi un kultūras organizācijas.

Izstāde „Rīgas stāsts 100 gadu garumā no 1914. – 2014.” tapusi, lai ārvalstīs popularizētu Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, rāda dažādu tendenču pretstatus, modi, arhitektūru, dizainu, mūziku un citus kultūras jomas notikumus. Izstādes moto ir „Rīgas Fēnikss”, jo Rīga ir līdzīga sengrieķu mitoloģiskajam Fēniksam – putnam, kurš sadegot vienmēr spējis atdzimt no pelniem. Izstāde, kas tapusi sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Saeimas namā būs skatāma līdz 4.decembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV