Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Izrādes "Leģionāri" komanda veido jaunu iestudējumu

Easyget.lv, 04.12.2013. 09:42

Valters Sīlis, Kārlis Krūmiņš, Ieva Kauliņa un Karls Alms festivālā Hamburgā prezentēs topošo izrādi "Change of Hope"
Izrādes "Leģionāri" komanda veido jaunu iestudējumu

5. decembrī kultūras fabrikā "Kampnagel" Hamburgā pirmo publisko prezentāciju piedzīvos topošā izrāde "Change of Hope", ko veido izrādes "Leģionāri" komanda - režisors Valters Sīlis, režisors un aktieris Kārlis Krūmiņš, scenogrāfe Ieva Kauliņa un aktieris Karls Alms (Carl Alm, Somija). Nākamās darba procesa izrādes būs skatāmas Hebbel-am-Uffer (HAU) teātrī Berlīnē 6., 7. un 8.decembrī, informē Ģertrūdes ielas teātra pārstāve Maija Pavlova.

"Change of Hope" ir darbs, kur radošā komanda pievērsusies 20.gadsimta 90.gadu perioda izpētei. Tas ir laiks, kurā Latvija pēc neatkarības atgūšanas bija spiesta cīnīties ar valstī esošo politisko un ekonomisko haosu. Taču tas ir arī laiks, kad visi projektā iesaistītie cilvēki ir bijuši jaunieši. Šis ir viņu bērnības laiks, kur pieaugšana sākas reizē ar Kurta Kobeina nāvi.

Izrādi radošā komanda veido kopā, nedalot autoru un izpildītāju lomas, tāpēc viņi visi būs redzami arī uz skatuves. Izrādes dramaturģiju palīdz veidot Arnita Jaunusbrēna.

Pēc publiskās prezentācijas festivālā "Nordwind", kas ir lielākā Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības platforma Vācijā, darbs pie izrādes veidošanas tiks turpināts, pirmizrāde plānota 2014. gada aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī.

Plašāk:
www.nordwind-festival.de/2013/en
www.git.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV