Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Pavasara repertuārs Ģertrūdes ielas teātrī

Easyget.lv, 07.04.2014. 09:00

Aprīlī un maijā Ģertrūdes ielas teātris piedāvā plašu programmu dejas, teātra un mūzikas mīļotājiem.
Pavasara repertuārs Ģertrūdes ielas teātrī

Kustība un deja

Lai aizdzītu ziemas miegu un muguras stīvumu, aprīlī horeogrāfe Kristīne Vismane aicina uz deju svaigā gaisā - Deja parkā - nodarbības darbdienu rītos, divreiz nedēļā. Pirmā nodarbība 8.aprīlī plkst.8:00. Vairāk informācijas meklē šeit!

Tiem, kam uz deju vairāk tīk skatīties, ne dejot pašiem, pavasarī vēl iespēja noskatīties Dejas Anatomijas veidoto izrādi "Cik tuvu?" 7.aprīlī un Kristīnes Vismanes & Andreja Jarovoja kopdarbu "Pietiekami labs" 25.maijā.

Tiem, kurus interesē, kas skatuves mākslā jauns un interesants top kaimiņvalstīs, ĢIT piedāvā viesizrāžu programmu "Tuvāki kaimiņi". Tā 9.maijā tiks atklāta ar jaunā igauņu horeogrāfa Sīma Tonistes (Siim Tõniste) un viņa biedru kopdarbu "Iztulkotie" - asprātīgu un humorpilnu izrādi par tulkošanas ne-iespējamību dejā un dzīvē.

Karš šodien un pirms 50 gadiem

10., 17., 18. aprīlī, 11., 12.maijā un 9., 13.jūnijā ĢIT aicina noskatīties jaunāko izrādi "Heavy Metal", kas veltīta Latvijas karavīriem Afganistānā, nav politiska diskusija, bet uz reālu notikumu bāzes veidots stāsts par karu mūsdienās. Lūk, ko par izrādi saka Irita Kronīte, virsseržante, kas bijusi septiņās misijās – Kosovā, Irākā, Afganistānā: “Pēc izrādes vēl ilgi bija smaguma sajūta. Uzvedums skar tuvu, ķer dziļi, man bija asaras acīs un kamols kaklā. Varbūt ir lietas, ko civilie cilvēki nesapratīs, taču uzvedumā parādīts viss – šaubas, bailes, drosme, pašaizliedzība, biedra plecs… Lieliski! Trāpīts arī ikdienā, kur ir gan rutīna, gan arī kauju situācijas. Apbrīnoju cilvēku, kas to visu tā spējis salikt kopā.” Latvijas Avīze, 25.03.2014

13., 15. un 16. maijā politiskās un cilvēciskās izvēles tiks analizētas godalgotajā un daudz ceļojušajā izrādē "Leģionāri. Diskusija ar kaušanos", kas 5. un 6.jūnijā piedalīsies jauno Eiropas režisoru festivālā "Pirmizrādes" Strasbūrā (Francija).

Jaunas balsis mūzikā un teātrī

Aprīlī un maijā būs iespēja dzirdēt un redzēt jaunos Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Kultūras akadēmijas absolventu darbus: 29.aprīlī plkst.18.00 Tradicionālās mūzikas vakars - koncerts 2 daļās ar Ilzes Ceļmilleres kara dziesmām "Vārna krāca ozolā" un Laumas Bērzas mūziku un dejām "Balle pie Rātnā Zirdziņa". Savukārt 20. un 21.maijā plkst.19.00 teātra mākslas maģistrantes Sandijas Kalniņas diplomdarbs - pašas veidota versija par Maiju un Paiju dramaturģijā un režijā.

Citas ziņas

14.aprīlī plkst.19.00 pēdējo reizi tiks rādītas "Četras naktis" - kurš vēl nav redzējis, nepalaidiet garām iespēju paskatīties uz dzīvi sapņotāja acīm!

Īpašs notikums aprīlī būs Ingas Gailes lugas "Āda" audiogrāmatas atklāšana, kas plānota 28.aprīlī. Pasākumā paredzēta dzīvā mūzika un aktieru Ivara Krasta un Antas Aizupes dalība.

Neaizmirstiet "Dzīvot dzīvi" - 23., 26. aprīlī, 28.maijā un 2.jūnijā plkst.19.00: jauna cilvēka sapņu un vēlmju satikšanās ar realitāti – izvēle, izvēles cena, kā izdarītā izvēle maina cilvēku, un kā cilvēks, sevi meklējot, var zaudēt un atrast vienlaicīgi. Darba pamatā ir Žana Lika Godāra kinofilma “Dzīvot savu dzīvi: filma divpadsmit ainās”.

Foto: Horeogrāfe Kristīne Vismane aicina uz deju svaigā gaisā. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV