Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kinoblogeri piedāvā filmu "Relikviju mednieki" un lekciju

Easyget.lv, 18.02.2014. 12:29

Otrdien Kino Citadele Kinoblogeri īpašā seansā aicina noskatīties Džordža Klūnija jaunāko filmu "Relikviju mednieki"/ The Monuments Men.
Kinoblogeri piedāvā filmu "Relikviju mednieki" un lekciju

Džordžs Klūnijs un viņa pastāvīgais scenāriju līdzautors Grants Heslovs lieliski orientējas ne tikai labā kafijā vai Saulkrastos, bet arī labos projektos - tukšu grāvēju un TV seriālu laiki ir aiz muguras, tagad Klūnijs iet vai nu uz prestižu, vai uz visu banku, un projektā "Relikviju mednieki", iespējams, izdevās apvienot abus.

Filmas pamatā ir reāli notikumi - lielākās relikviju medības pasaules vēsturē. Otrā pasaules kara beigās, lai saglābtu mākslas šedevrus, kurus nacisti konfiscēja visā Eiropā, tiek izveidota internacionāla mākslas vēsturnieku un zinātnieku komanda. Vai puiši, kuri ir pazīstami ar Mikelandželo freskām un Da Vinči gleznām daudz labāk nekā ar šautenēm un kara mākslu, spēs izglābt cilvēces lielākos kultūras sasniegumus?

Kā zināms, tad kopā jautrāk, un atpazīstamu seju ziņā šī Otrā pasaules kara avantūra var sacensties vienīgi ar paša Klūnija “Oušena Bandu” - līdzās Klūnijam filmā piedalās arī Mets Deimons, Džons Gudmens, Žans Dižardēns, Bils Murejs un Keita Blanšeta.

Pirms filmas neticamu notikumu un aizraujošu anekdošu pilnu lekciju par īstiem relikviju (un ne tikai) medniekiem sniegs Vēstures izpētes un populrizēšanas biedrības stūrakmens, filmu, grāmatu un citu projektu vēsturiskais konsultants Kārlis Dambītis. Filmas īpašais seanss notiks kinoteātrī Kino Citadele 18. februārī plkst. 18:30. Filma uz kinoekrāniem Latvijā iznāks 21. februārī.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV