Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Kultūras ceļvedī - sievietes mūzikā, teātrī un dejā

Easyget.lv, 06.03.2014. 14:53

8. marta klātbūtne jūtama arī nedēļas nogales kultūras programmā, kur rodami sievišķīgi koncerti un teātra iestudējumu, kuru centrā ir sievietes, pirmizrādes
Kultūras ceļvedī - sievietes mūzikā, teātrī un dejā

Ceturtdien, 6. martā, plkst. 19:00 kinoteātrī Splendid Palace notiks Ilonas Brūveres dokumentālās spēles "Tapieris" pirmizrāde, to ievadīs tango mūzikas koncerts.
Ap plkst. 19:00 Latvijas 1. rokkafejnīcā Reiterna nams uzstāsies Helēna Kozlova un grupa Levīti. Ieeja par ziedojumiem.
Plkst. 21.00 DAD Cafe uzstāsies flautiste, komponiste un dziedātāja Sniedza Prauliņa un grupu Manta un Gaujarts dalībnieks Edgars Šubrovskis.

Piektdien, 7.martā, plkst. 18:00 Latgales vēstniecība Gors aicina uz jaunākās latviešu koru mūzikas koncertu „Spodrē manu dvēselīt’”.
Dailes teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos iestudējums „Milēdija” - gandrīz komēdija pēc Aleksandra Dimā romāna „Trīs musketieri” motīviem Dž.Dž.Džilindžera režijā.
Kinoteātrī “K. Suns” koncertēs amerikāņu kolektīva “Neurosis” viens no dibinātājiem, ģitāristiem un balss īpašniekiem Skots Kellijs, šoreiz kopā ar otru grupu The Road Home.

Sestdien, 8.martā, plkst. 19:00 Zirgu ielas koncertzālē Valsts Akadēmiskais koris Latvija un Māris Sirmais aicina uz koncertu "Sievietes vārds".
Arēnā Rīga ar īpašu sievietēm veltītu programmu viesosies viena no šarmantākajām un populārākajām francūzietēm - leģendārā dziedātāja Mireija Matjē.
Plkst. 19:00 Koka Rīgā pirmizrādi piedzīvos latviešu un igauņu mākslinieku kopprojekts “Intervija ar Madonnu”, ko veido veido horeogrāfe un dejotāja Kristīne Vismane sadarbībā ar komponistu Jēkabu Nīmani un scenogrāfi un video mākslinieci Epp Kubu (Igaunija). Tuvākā izrāde – dienu vēlāk, 9. martā.
Plkst. 19:00 uz Lielās Ģildes skatuves koncertā „Latvijas labākie dejotāji 2014” tiksies vairāk nekā 70 deju profesionāļu, pārstāvot astoņus deju žanrus.
Kultūras platformā "9k 1 Nams" un eko alus darbnīcā "Labietis" norisināsies radio Naba raidījuma "Rasols" veidotais 8. marta pasākums, kurā ar elektroniskās mūzikas programmām un vizuāliem priekšnesumiem uzstāsies tikai meitenes.
Klubā Nabaklab pasākumā "Lai dzīvo 8.marts" uz skatuves kāps rokgrupa Rūsa, kuras albums tikko Mūzikas ierakstu gada balvā Zelta Mikrofons tika atzīts par labāko 2013. gada rokmūzikas ierakstu, un apvienība Adam's Family.

Svētdien, 9. martā, plkst. 15:00 Siguldas koncertzālē Baltais flīģelis uzstāsies zviedru tautas mūzikas grupa "Groupa" Siguldas Ziemas festivāla izskaņā.

Foto: Mireija Matjē. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV