Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Muzeju naktī aicina atklāt Latvijas Universitātes noslēpumus

Easyget.lv, 13.05.2014. 12:51

Arī šogad Latvijas Universitāte (LU) atklāsies visā savā zināšanu daudzveidībā, atverot durvis viesiem Muzeju nakts laikā.
Muzeju naktī aicina atklāt Latvijas Universitātes noslēpumus

LU Studentu padome (LU SP) un LU Vēstures muzejs aicina apmeklēt pasākumu "LU Māja", sestdien, 17. maijā. Visa vakara garumā no 19.00 – 24.00 būs iespējams izstaigāt Latvijas Universitātes ēku Raiņa bulvārī 19 un iepazīt tās dārgumus.

„Muzeju naktī” Latvijas Universitātes apmeklētāji tiks aicināti doties ceļojumā pa Dzintara ceļu, tvert neaizmirstamus mirkļus vērojot visu 13 LU fakultāšu studentu un studentu korporāciju performances, kā arī ieskatīties LU muzeja un Bibliotēkas dzīlēs pavisam netradicionālā skatījumā. Ceļojums noslēgsies uz LU jumta, no kura ikvienam pavērsies ekskluzīvs skats uz „Muzeju nakts” pārņemto pilsētu, stāsta LU SP pārstāve Madara Emersone.

Latvijas Universitātes Zinātņu un tehnikas vēstures muzejs un LU Bibliotēka šogad piedāvās iesaistīties ceļojumā starp debesīm un zemi: centrālajā vestibilā būs apskatāma izstāde "Ne tikai sarkanā", kurā būs apskatāms, cik daudzveidīgās krāsās dabā ir sastopami minerāli un ieži. Izstāde dos arī rosinājumu atbildēt zinātniski uz jautājumu, vai maz iespējams dzintars sarkanā krāsā.
Savukārt tiem, kurus vairāk interesē lūkošanās zvaigznēs, būs iespēja bez maksas apmeklēt LU mini planetāriju, kurā tiks rādīta īsfilma par to, kādus debesu ķermeņus redzēja tie, kas devās pa t.s. Dzintara ceļu.

Savukārt LU Bibliotēka pasākuma ietvaros piedāvās aplūkot renovēto Kerkoviusa namu Kalpaka bulvārī 4, kur atrodas Bibliotēka un LU Humanitāro un sociālo zinātņu pētījumu centrs. Skaisto neogotikas stila ēku varēs iepazīt gidu pavadībā plkst. 20.00. un 21.00. Tāpat ikvienam interesentam tiks piedāvāta iespēja ielūkoties ēkas renovācijas darbu notikumu lappusēs un apbrīnot LU Bibliotēkas Reto izdevumu un rokrakstu kolekcijas bagātības.

Pastaigas laikā piedaloties visās minētajās aktivitātēs, apmeklētājiem būs iespēja piedalīties izlozē un kļūt par vienu laimīgo, kas saņems īpašu balvu no Just5.

Vakara noslēgumā no plkst. 23.00 līdz pirmajiem rīta tramvajiem viesus uzņems Universitātes Radio NABA klubs „Nabaklab”. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Radio NABA dīdžeji.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV