Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Muzeju naktī Skrīveros varēs prognozēt laika apstākļus

Easyget.lv, 14.05.2014. 09:45

17. maijā tradicionālajā starptautiskajā „Muzeju naktī”, kurā piedalās gan galvaspilsētas, gan Latvijas reģionu muzeji, piedalīsies arī Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC), kas piedāvās apmeklēt vienu no interesantākajiem saviem objektiem – Pasaules Meteoroloģijas organizācijas un Eiropas meteoroloģijas dienestā tīklā iekļauto Skrīveru meteoroloģisko novērojumu staciju.

„Muzeju nakts” pasākumos jau vairākus gadus tradicionālajiem muzejiem pievienojas arī citas institūcijas, kas popularizē dabas, vēstures, zinātnes vai kultūras sasniegumus Latvijā. Šogad lielajam dalībnieku pulkam pievienojies arī LVĢMC, muzeju nakts ietvaros aicinot doties uz Skrīveru meteoroloģisko staciju, klātienē iepazīstoties ar darba stacijas novērojumu veikšanu un meteorologu ikdienu.

LVĢMC Skrīveru meteoroloģisko novērojumu stacija ir viena no 36 novērojumu stacijām, kas iekļauta Pasaules meteoroloģijas organizācijas un Eiropas meteoroloģijas dienesta tīklā. Skrīveru meteoroloģiskā novērojumu stacija darbojas jau vairāk nekā 70 gadus, kopš pirmsākumiem stacijā tiek veikti kā automātiskie, tā arī manuālie mērījumi, kurus interesentiem būs iespēja vērot klātienē, uzdot interesējošos jautājumus stacijas darbiniekiem, kā arī dalīties iespaidos par laika apstākļu mērījumiem un klimata izmaiņām pēdējo gadu ciklos.

Saviem apmeklētājiem Skrīveru meteoroloģiskā stacija būs atvērta no pulksten 20.00 līdz 22.00. Savukārt naktī uz 18. maiju sākot no pulksten 01.45 tiek piedāvāta unikāla iespēja savām acīm sekot aeroloģijas radiozondes izlaišanas procesam un kā no gaisā esošās radiozondes tiek saņemti atmosfēras augšējo slāņu mērījumi dati.

Atklājot jauno tūrisma sezona, Skrīveri 17. maijā paredzējuši plašu kultūras programmu, kura sāksies ar velobraucienu jau pulksten 10.00 no rīta. Vakarā novada viesiem būs iespēja piedalīties izstādē „Rūdolfam Eglem — 125”, vērot radošās studijas darbu izstādi „Pinumu valdzinājums”, kā arī līdzdarboties muzikālā programmā “Tikai sarkans dzintars vien...” , kas veidota sadarbībā ar Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu un Skrīveru kultūras centru, bet pulksten 22.00 Skrīveros notiks pirmā šīs sezonas zaļumballe.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV