Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Muzeju naktī Okupācijas muzeja dārzā notiks „Dzintara balle”

Easyget.lv, 13.05.2014. 14:50

Sestdien, 17. Maijā, starptautiskās akcijas „Muzeju nakts” ietvaros Latvijas Okupācijas muzejs apmeklētājus uzņems pagaidu mājvietā Raiņa bulvārī 7.

Muzeju naktS programma Okupācijas muzejā:

18.00 - 23.00 Ekspresizstāde par rotkali Aleksandru Alunānu, kura daiļrade ir cieši saistīta ar dzintaru un kura personība ir apliecinājums spējai saglabāt latvisko dzīvesziņu arī esot tālu prom no Latvijas. 1944. gadā Alunāns ar ģimeni devās bēgļu gaitās uz Vāciju, bet vēlāk nonāca ASV Latviešu ciemā pie Garezera. Viņa darinātās rotas galvenokārt raksturo dzintara, sudraba un latvisko etnogrāfijas zīmju izmantojums. Izstādē varēs aplūkot neticami lielu dzintara gabalu no A. Alunāna kolekcijas, kas glabājas Okupācijas muzeja krājumā.

21.00 – 23.00 - Koncerts - sadziedāšanās „Dzintara balle” muzeja dārzā. Skaistākās latviešu dziesmas Renāra Veličko trio izpildījumā. Kā jau dodoties uz balli pienākas, aicināsim Muzeju nakts viesus ierasties dzintara rotās. Vakara garumā risināsies konkurss „Dzintara lepnums”, kurā noskaidrosim smagākās dzintara rotas īpašnieku. Uzvarētājs saņems īpašu balvu.

Okupācijas muzejs akcijas „Muzeju nakts” laikā būs atvērts no 17. maija plkst. 11.00 līdz 23.00.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV