Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Karību jūras pirāti" cīnās ar "Zirnekļcilvēku 3" par rekordu pasaulē; Latvijā rekords jau sasniegts

LETA, 30.05.2007. 15:50

Jaunā piedzīvojumu filma un kases grāvējs "Pirates of the Caribbean: At World's End" ("Karību jūras pirāti: pasaules malā") pirmajās sešās dienās visā pasaulē esot nopelnījusi tik daudz naudas (404 miljonus ASV dolāru (211,3 miljonus latu)), ka filmas studija "Disney" ceturtdien paziņoja par jaunu pasaules rekordu.
"Karību jūras pirāti" cīnās ar "Zirnekļcilvēku 3" par rekordu pasaulē; Latvijā rekords jau sasniegts

Savukārt korporācija "Sony" apstrīdēja rekordu, sakot, ka sešu dienu rekords joprojām pieder viņu producētajai piedzīvojumu filmai "Spider-Man 3" ("Zirnekļcilvēks 3"), jo "Pirāti" patiesībā Francijā un Itālijā tikuši izlaisti uz ekrāniem dienu agrāk, nekā tas bijis paredzēts, ziņo kino industrijas žurnāls "Variety".

"Spider-Man 3" savās pirmajās sešās dienās filma nopelnīja "nieka" 382 miljonus ASV dolāru (199,8 miljonus latu), savukārt pirmās septiņās dienās tā nopelnīja 418 miljonus ASV dolāru (218,6 miljonus latu).

Kompānijas "Walt Disney Studios" kinofilmu mārketinga un izplatīšanas nodaļas prezidents Marks Zoradi izteicies, ka grandiozie biļešu tirdzniecības panākumi pierāda, ka "Karību jūras pirāti" "patiešām kļuvuši par kultūras fenomenu visā pasaulē".

"Filmas globālie kases ienākumi turpina pārspēt mūsu aprēķinus un pat pārdrošākās cerības," viņš piebilda.

Filmas panākumi īpaši spēcīgi bijuši starptautiskajā (ne-ASV) tirgū, kur filma nopelnīja 251 miljonu ASV dolāru (131,3 miljonus latu), kas ir 62% no filmas ieņēmumiem.

Filma pārspējusi rekordus 17 valstīs, ieskaitot Argentīnu, Ekvadoru, Nīderlandi, Islandi, Izraēlu, Japānu, Dienvidkoreju, Latviju, Malaiziju, Norvēģiju, Panamu, Krieviju, Slovēniju, Spāniju, Taivānu, Ukrainu un Venecuēlu.

Filma vēl tikai tiek gatavota startam divās Holivudas tirgum ļoti svarīgās valstīs - Indijā, kur filma startēs piektdien, un Ķīnā, kur filmas pirmizrāde paredzēta 10.jūnijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV