Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nacionālā teātra brīvdabas izrādes vasarā

easyget.lv, 07.06.2007. 17:15

Šovasar pēc 15 gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālais teātris atjaunos brīvdabas izrāžu tradīcijas: 2. jūnijā teātris jau viesojās Madonas pilsētas svētkos ar trim izrādēm (Rūdolfa Plēpja izrādi bērniem Vai tas var būt?, Intas Tiroles monoizrādi Tāda ir dzīve un koncertuzvedumu Aktieru viesistaba), kuras noskatījās ap 4000 skatītāji.
Nacionālā teātra brīvdabas izrādes vasarā
Ar viesošanos Madonas pilsētas svētkos Nacionālais teātris aizsāka savas vasaras viesizrādes, kuras turpināsies Līgo vakarā, 23. jūnijā, ar Ā.Alunāna, R.Paula un J.Petera izrādi "Draudzes bazārs" Smiltenes estrādē, un noslēgsies ar vērienīgu teātra pirmo vasaras festivālu Jaunmoku pilī 11. augustā. Festivālā Jaunmoku pilī būs skatāma plaša programma visai ģimenei: uz Lielās skatuves – izrādes Pepija un Idriķa hronikas vērienīgs brīvdabas uzvedums ar Aināru Ančevski galvenajā lomā, mazajos spēles laukumos  - Kam no Vilka kundzes bail? un Intas Tiroles monoizrādi Tāda ir dzīve, kā arī Dailes teātra viesizrādi Intim. Mazajiem skatītājiem teātris piedāvās vairākas programmas, kuras gatavo aktieri R. Plēpis, Z.Jančevska, D.Gaismiņa, J.Vanaga, M.Brūveris un I.Vekmans. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja baudīt ansambļu Drama un Greizais ratiņš koncertus u.c.

Nacionālā teātra viesizrāžu tradīcijas aizsākās astoņdesmitajos gados ar leģendārajām „Mērnieku laiku” un „Skroderdienu Silmačos” brīvdabas izrādēm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV