Svētdiena, 16.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Justīne, Juta;

Šovakar notiek Eirovīzijas otrais pusfināls: uzstājas mūsu Busulis

Ieviņa Ancena, 14.05.2009. 13:45 | komentāri (2)

Šovakar, 14. maijā, plkst. 21:10 LTV1 tiešraidē būs skatāms Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa otrais pusfināls. Tajā ar trešo kārtas numuru uzstāsies arī Latvijas pārstāvis Intars Busulis ar Kārļa Lāča dziesmu „Probka”, un par šo pusfinālu varēs balsot arī Latvija.

Par iekļūšanu finālā kopā ar Latviju šovakar sacentīsies Horvātija (Igors Cukrovs un Andrea), Īrija (Šaineda Malveja un grupa „Black Daisy”), Serbija (Marko Kons & Milāna), Polija (Lidija Kopania), Norvēģija (Aleksandrs Ribaks), Kipra (Kristīna Metaksa), Slovākija (Kamila Mikulčika & Nela Počiskova), Dānija (Brinks), Slovēnija (grupa „Quartissimo” un Martina), Ungārija (Zoli Adoks), Azerbaidžāna (Aišela un Arašs), Grieķija (Sakis Rouvas), Lietuva (Saša Sons), Moldova (Nellija Čiobano), Albānija (Keisija Tola), Ukraina (Svetlana Loboda), Igaunija (grupa „Urgan Symphony”) un Nīderlande (grupa „The Toppers”).

Par visiem dalībniekiem (protams, izņemot Intaru) varēsim balsot arī mēs. Kā jau katru gadu, nobalsot būs iespējams gan ar zvanu, gan īsziņu palīdzību. Lai gan par balsošanas norisi skatītāji tiks informēti tiešraides laikā, jau tagad LTV dara zināmu, ka, balsojot ar telefona zvanu, būs jāzvana uz numuru 905015-xx, kur pēdējie divi cipari ir katra dalībnieka kārtas numurs. Savukārt balsošanai ar īsziņu palīdzību tā būs jāsūta uz numuru 1813, kur tekstā jānorāda dalībnieka kārtas numurs.

Tiešraidi iesildīs tradicionālā LTV pārraide „Latvija, turam īkšķus!”, kurā Uģis Joksts un Kristīne Virsnīte kopā ar ekspertiem skatītājus iepazīstinās ar šīvakara pusfināla dalībniekiem, karstākajām ziņām no Maskavas un prognozēs Intara izredzes iekļūt finālā.

Atgādinām, ka pirmais starptautiskais Eirovīzijas pusfināls, kas LTV1 ēterā bija skatāms aizvakar, 12. maijā, noskaidroja pirmos desmit finālistus, kas uz Maskavas Olimpiskās halles skatuves kāps 16. maija vakarā. Kopā ar finālā automātiski iekļautajām Lielā četrinieka valstīm - Franciju (Patrīcija Kāsa), Spāniju (Soraya), Lielbritāniju (Džeida Evena) un Vāciju (Alekss un Oskars), kā arī pagājušā gada uzvarētāju Krieviju (Anastasija Prihodko) - finālā redzēsim Malēnu Ernmani (Zviedrija), Ingu un Anušu (Armēnija), Hadisi (Turcija), Noa & Miru (Izraēla), Johannu (Islande), Elenu (Rumānija), grupu „Waldo's People” (Somija), grupa „Flor-de-lis” (Portugāle), Chiaru (Malta) un grupu „Regina” (Bosnija-Hercegovina).

Tāpat LTV atgādina, ka Latvijas pārstāvja gaitām ikviens var sekot Eirovīzijas mājas lapas www.eirovizija.lv sadaļā „Dienasgrāmata”. Šajā lapā iespējams arī noskatīties visu dalībvalstu dziesmu priekšnesumus un piedalīties alternatīvajā balsojumā. Starp citu, Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kas organizē šādu balsojumu, un interneta lietotāju atsaucība ir ļoti liela: šobrīd nobalsojuši jau vairāk nekā 25 500 interneta lietotāju! Balsojums noslēgsies Eirovīzijas fināla vakarā - 16. maijā, kad LTV1 raidījuma „Latvija, turam īkšķus!” laikā uzzināsim Latvijas favorītu.

Latvijas piedalīšanos Eirovīzijā šogad nodrošina tikai un vienīgi sponsoru - „Narvesen” un „Latvijas Krājbankas” - sniegtais atbalsts.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV