Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tiks atklāta mākslinieces Zanes Balodes izstāde „Pilsētas dvēsele"

Līga Sāne, 04.11.2010. 11:13

Mākslas galerija Pegazs, Rūpniecības ielā 18, Rīgā no 9. novembra ielūdz uz mākslinieces Zanes Balodes izstādi „Pilsētas dvēsele".
Tiks atklāta mākslinieces Zanes Balodes izstāde „Pilsētas dvēsele"

Ar Mārītes Kolas un Jāņa Kola atbalstu ir izdots arī mākslinieces Zanes Balodes darbu katalogs, kura ievadā mākslas zinātniece Z.Jankovska raksta: „Gleznas ar klusinātiem, noslēpuma piesātinātiem pilsētu ielu skatiem, kurās tēlotās ēku fasādes pārsedz viegls sfumāto tilla plīvurs; bez cilvēku klātbūtnes, tās balansē starp vienpatību un izsmalcinātu sapni - tās ir pirmās asociācijas, kādas rodas, aplūkojot gleznotājas Zanes Balodes darbus."

Pati māksliniece, raksturojot savus darbus saka: „Par iedvesmas avotu kalpo arī vienkāršas pastaigas pa pilsētu. Pašas labākās idejas rodas, kad pilsēta tinas miglā, tad tai piemīt īpašs šarms. Šarms, ko es vēlos redzēt savos darbos un caur manām gleznām ļaut iepazīt arī citiem. Gleznošanu varētu dēvēt par rituālu, bez kura mana dzīve vairs nav iedomājama, jo es katru dienu gandrīz bez brīvdienām no rīta līdz pēcpusdienai pavadīju darbnīcā un, ja kāda diena tika izlaista, man radās sajūta, it kā kaut kas būtu palicis nepadarīts."

Zane Balode ir viena no jaunās paaudzes gleznotājām, šajā vasarā viņa ieguva maģistra grādu glezniecībā prof. A.Naumova vadībā. Šī jau ir otrā mākslinieces izstāde šogad galerijā Pegazs. Izstāde būs apskatāma galerijā Pegazs Rūpniecības ielā 18 (www.galerijapegazs.lv) līdz 27.novembrim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV