Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izstādē "Otto dusmas'' būs apskatāmi jaunākie Otto Zitmaņa darbi

Galerija Alma, 14.01.2011. 10:53

No 17. janvāra līdz 1. martam galerijā "Alma" būs apskatāma gleznotāja Otto Zitmaņa izstāde. Zitmanis ir viens no četriem spožiem jaunās paaudzes māksliniekiem (Jānis Avotiņš, Andris Eglītis, Miks Mitrēvics, Otto Zitmanis), kuri savā laikā mācījās Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolas vienā klasē un patlaban ieņem būtiskas pozīcijas latviešu mūsdienu mākslā.
Izstādē "Otto dusmas'' būs apskatāmi jaunākie Otto Zitmaņa darbi

Dekadentas krimināldrāmas stilistikā astoņās lielformāta gleznās mākslinieks attēlojis dramatiskas ainas - vīrieša un sievietes savstarpējo attiecību traģisko pusi. Tā ir refleksija par subjektīviem pārdzīvojumiem, zemapziņā snaudošiem dēmoniem un nebeidzamo cīņu ar tiem, "paliekot uzticīgs saviem personāžiem – nesavaldāmām sievieškārtas fūrijām, dēmoniem, kas nomoka gleznotāja maskulīno iztēli", skaidro mākslinieks, mākslas kritiķis un izstāžu kurators Vilnis Vējš.

Perfekti pārvaldīta klasiska glezniecibas tehnika, ekspresionista spontanitāte un impresionistiska rotaļība, deformētās figūras ar milzu iekšējo enerģiju, kas liek noprast par plosošājām emocijām, veido satraucošas un pārdomas raisošas sarežģītās emocionālās dzīves vīzijas.

Otto Zitmaņa darbi atrodas Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja kolekcijā, "Swedbank" mūsdienu mākslas kolekcijā, kā arī vairākās privātās kolekcijās.

Galerija "Alma"

Rūpniecības iela 1, Rīga
T: +371 67322311
www.galerija-alma.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV