Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Tiks atklāta Zanes Lūses gleznu izstāde

Linda Lūse, 04.02.2011. 11:55

7. februārī plkst. 18.00 galerijā "Pegazs" tiks atklāta Zanes Lūses gleznu izstāde "Mana Līze un citi". Izstādē apskatāmi mākslinieces jaunākie, 2010. gadā tapušie darbi.
Tiks atklāta Zanes Lūses gleznu izstāde

Vai mēs spējam mīlēt sevi un tos, kas mums līdzās, šie ir jautājumi, kurus māksliniece ir sev uzdevusi. Viņas darbi ļauj katram ieraudzīt jaunā skatījumā visu dzīvo mums apkārt. Mēs neesam vieni pasaulē. Sievišķīgas mīlestības apstarota glezniecība, ironisks un vērīgs skatiens – tāda ir Zanes Lūses radītā pasaule.

"Mēs varam pasauli "salikt pa plauktiem". Bet reizēm dzīvais šķiet tik nedzīvs un nedzīvais tik dzīvs, melnais tik balts un baltais tik melns... Reizēm dzīvnieki mēdz būt kā cilvēki un cilvēki kā dzīvnieki. Tas var raisīt skumjas vai radīt prieku. Es vēroju un cenšos priecāties. Katru dienu no jauna. Un "pa savam"," saka Zane Lūse.

Zane Lūse izstādēs piedalās kopš 1999. gada. Piedzīvojusi vairākas personālizstādes gan Latvijā, gan Parīzē, Francijā. 2001. gadā beigusi Latvijas Mākslas Akadēmijas figurālās glezniecības nodaļu.

Izstāde galerijā "Pegazs" apskatāma līdz 4. martam, darba dienās no plkst. 11-17.

Galerija PEGAZS: Rīga, Rūpniecības ielā 18
darba laiks: darba dienās 11:00–17:00 (sestd., svētd. – iepriekš sazvanoties)
www.galerijapegazs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV