Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Galerijā „Alma” būs skatāma Kristiana Brektes izstāde „Mani dzīvnieki” (ALERĢIJA)

Galerija ALMA, 23.02.2009. 14:12 | komentāri (1)

No 27. februāra līdz 17. aprīlim Galerijā „Alma” būs apskatāma mākslinieka Kristiana Brektes izstāde "Mani dzīvnieki" (Alerģija).
Galerijā „Alma” būs skatāma Kristiana Brektes  izstāde  „Mani dzīvnieki” (ALERĢIJA)

Mākslinieka daudzveidīgās aktivitātes, kuru pamatā ir viņa fantāzijas pārpilnā, savādāk uztvertā pasaule un redzētā drosmīga attēlošana, parasti satracinājušas nevienu vien līdzpilsoni. Tas, ka viņš nereti nojauc robežas starp svētajām un aizliegtajām tēmām, daļēji izriet no viņa - kaislīga grafiti mākslinieka - pieredzes; tieši šeit raksturīgie sižeti ir nāve, sekss, dzīves izaicinājums.

Jaunā izstāde „Mani dzīvnieki”( ALERĢIJA ) ir Kristiana Brektes glezniecība. Mākslinieks savā dinamiski atraisītajā gleznieciskajā stilistikā, t.i. uz gludiem, spilgtiem krāsu klājumiem, pludinot eļļas krāsu ar parasti akvarelim raksturīgo paņēmienu, ļoti plastiski modelējis savus iztēlē radītos ekspresīvos tēlus. Tas ir mākslinieka pētījums par cilvēkiem un dzīvniekiem. Liela loma atvēlēta tieši dzīvniekiem, kurus viņš izseko anatomiskās sirreālistiskās sekcijās.

Mākslinieka plastikas un formas izjūta, spēcīgā enerģijas deva piešķir darbiem pārliecinošu pastāvēšanu.

www.galerija-alma.lv

Attēlā: Kristians Brekte. Muša. 2008. (Foto - Normunds Brasliņš)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV