Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Future Shorts atklāj 2009. gada sezonu ar īsfilmu programmu par meliem, Rīgu un Parīzi

Egita Kurpniece, 17.03.2009. 17:11 | komentāri (3)

Pēc ikgadējā ziemas pārtraukuma Future Shorts atgriežas ar svaigākajām un labākajām īsfilmām no visas pasaules! Programmā filmas par meliem un mīlestību un, ja reiz par mīlestību, tad arī par Parīzi un zaudēto paradīzi. Un ja reiz par Parīzi, tad arī par Rīgu, šoreiz mazliet futūristiskā gaismā.
Future Shorts atklāj 2009. gada sezonu ar īsfilmu programmu par meliem, Rīgu un Parīzi

Pirmās šā gada īsfilmu programmas nagla ir pazīstamā zviedru režisora Jonasa Odela (Jonas Odell) īsfilma „Lies”. Tā ir uz patiesiem notikumiem balstīta animācijas filma, kas dokumentē trīs nervus kutinošus stāstus par īstiem cilvēkiem, kas sapinušies īstos melos. Jonasa Odela jaunākais veikums ir vērā ņemams notikums īsfilmu žanrā, ko apliecina arī 2009. gada Sundance festivālā saņemtā balva labākās animācijas filmas kategorijā.

Programmu turpina fantāzijas filma „Come Wander With Me”, kas veidota pārgalvīgā un stilistiski perfektā amerikāņu kolektīva „Little Minx Exquisite Corpse” paspārnē. Savukārt no Kannu un BAFTA festivālu galveno balvu ieguvēju vidus Future Shorts demonstrēs ķīniešu īsfilmu „Zhanxiou Village” par kinopasaules kustīgo bilžu liktenīgo pievilcību.

Ārzemju labumiem seko latviešu neonogurdināmā, jaunā režisora Didža Eglīša īsfilmas „Somebody” pirmā daļa. Divdaļīgās filmas „Somebody” notikumi risinās citādā šodienas Rīgā, kur darbojas, mīl un mīlējas vēlmju piepildīšanas aģenti. Šajā Future Shorts izlaidumā skatāmies pirmo sēriju, bet turam acis vaļā un meklējam turpinājumu gan Didža Eglīša filmai, gan Future Shorts programmām visa gada garumā!

Future Shorts īsfilmu izlase martā un aprīlī tiek demonstrēta astoņos seansos visā Latvijā. Skatītājiem ārpus Rīgas 2009. gads nes labas ziņas – visos reģionu seansos ieeja apmeklētājiem ir par brīvu!

Future Shorts norises vietas un laiki Rīgā:
Spīķeri / 27. marts plkst. 20:00
K-Suns / 3. aprīlis plkst. 21:00
Kino Rīga / 10. aprīlis plkst. 19:00

Future Shorts norises vietas un laiki ārpus Rīgas:
Jūrmala / Kauguru Kultūras nams / 22. marts plkst. 16:00
Ventspils / Ventspils Digitālais centrs / 23. marts plkst. 18:00
Liepāja / klubs „Bunker” / 29. marts plkst. 19:00
Daugavpils / Daugavpils Universitāte, Mūzikas un mākslu fakultāte / 1. aprīlis plkst. 18:00
Valmiera / Vidzemes Augstskolas Konferenču zāle / 1. aprīlis plkst. 19:00

Ieejas maksa:
Spīķeri – LVL 3, LVL 2 (studenti un skolnieki), LVL 1.50 (ar Open vai Swedbank ISIC)
Kino „Rīga” – LVL 2.5, LVL 1.50 (ar Open vai Swedbank ISIC)
Kinoteātris „K-Suns” – LVL 2.6, LVL 1.50 (ar Open vai Swedbank ISIC)
Citur Latvijā – ieeja par brīvu!

Future Shorts atbalsta – Swedbank jauniešu programma „Open”, Valsts Kultūrkapitāla fonds, DDB Worldwide, Map, Baddog, Delfi, Diena, tribine.lv, easyget.lv un Ventspils Digitālais centrs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV