Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

„Galerijā 21“ būs skatāma Daigas Krūzes izstāde „Tu esi tas, ko tu redzi“

Galerija 21, 27.03.2009. 13:56

No 2. līdz 22.aprīlim „Galerijā 21“ būs skatāma gleznotājas Daigas Krūzes izstāde „Tu esi tas, ko tu redzi“.
„Galerijā 21“ būs skatāma Daigas Krūzes izstāde „Tu esi tas, ko tu redzi“

Daiga Krūze (dz.1980.g.) ir viena no jaunās gleznotāju paaudzes redzamākajām pārstāvēm. Plašāku publikas rezonansi piesaistīja viņas personālizstāde „100% vilšanās“ (kopā ar Krišu Salmani) 2004.gadā, par kuru abi līdzautori saņēma Gada balvu mākslā par debiju. 2006.gadā Daiga Krūze kļuva arī par Latvijas Mākslinieku savienības izstādes „Rudens“ laureāti. Tam sekojoši 2007.gadā viņa tika atzīta par jaunās paaudzes gleznotāju izstādes „Našķu bumba“ laureāti. Savukārt, pēc iepriekšējās personālizstādes „Kontaktpersona“ 2008.gadā, Daiga Krūze tika nominēta V.Purvīša balvai.

Jaunam māksliniekam sava ceļa sākumā saņemot tik secīgu atzinību, vajadzētu kļūt bailīgi, ko darīt tālāk. No vienas puses – nav ieteicams atkārtoties, no otras – arī savu radošo rokrakstu zaudēt nedrīkst. Tāpēc katra nākamā mākslinieces izstāde ir sasitīta ar kvalitātes laktiņas pacelšanu. Jo šis ir vienīgais aspekts, kas jaunam māksliniekam attaisno katru nākošo publisko iznācienu – izstādi.

Pirmajā mirklī liekas, ka izstāde „Tu esi tas, ko tu redzi“ varētu būt saistīta ar budisma filosofiju. Katrā ziņā tā uzrunā skatītāju izaicinoši. Tomēr iedziļinoties sentencē, jāatzīst, ka tā vienlīdz saistāma ar vizuālās mākslas kultūru kopumā. Proti, mēs redzam tikai to, ko mēs zinām. Šajā izstādē Daiga Krūze ir vērusies dabā un, caur sev raksturīgo emocionalitātes racionalizāciju, skatītājiem piedāvā konkrētu noskaņu fiksācijas.

„[..] ne jau svarīgs tas, kas attēlots, bet kaut kas cits, kaut kāda smalka sajūta, kuru nevar aprakstīt. Drīzāk es varētu pievilkt kādu skaņu, pakustēties [..],“ arī iepriekš par saviem darbiem sacījusi Daiga Krūze.

Izstādi atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV