Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Iveta Vaivode atklās LNO skatītāju portretējumu izstādi

EasyGet.lv, 07.11.2011. 16:27

No 11. novembra līdz 21. decembrim Galerijā 21 būs skatāma Ivetas Vaivodes fotogrāfiju sērija "Opera", informē galerija. Viena no spēcīgākajām Latvijas jaunajām fotogrāfēm pievērsusies operas skatītāju portretējumam iestudējumu skatīšanās laikā.
Iveta Vaivode atklās LNO skatītāju portretējumu izstādi

Iveta Vaivode fotogrāfijas darbu sērijā pārnesusi operas dramaturģiju ārpus skatuves robežām un atspoguļojusi mūsdienu operas apmeklētāju portretējumu. Jaunā māksliniece ar radīto attēlu palīdzību ļāvusi nesodīti ielūkoties notikumā, kura dalībnieki iegrimuši izrādes norisē un, pašiem nezinot, kļuvuši par tās sastāvdaļu. Lai arī opera ir viens no laikmeta aristokrātijas simboliem, fotogrāfe atklāj, ka mūsdienās tā neatņemama sastāvdaļa ir kaut vai uz mirki mirdzošie mobilo telefonu ekrāni vai kompaktkameru zibšņi.

Visi darbi radīti Latvijas Nacionālajā operā, pielietojot 45 minūšu garu ekspozīcijas laiku, tā piešķirot attēlam impresionistisku kvalitāti.

Iveta Vaivode Latvijā atpazīstamību guva kā modes fotogrāfe, veidojot vizuālo identitāti tādiem zīmoliem kā „Madara", „Zofa", „Stenders" u.c. Laika gaitā pievērsusies dokumentālajai fotogrāfijai, ieguvusi bakalaura grādu fotogrāfijā Bornmutas Mākslas institūtā, Lielbritānijā un kopš 2005.gada piedalījusies izstādēs Latvijā, Lietuvā, Beļģijā, Lielbritānijā, Francijā un ASV.

Izstādes tapšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Fine Art Print, EPSON un Latvijas Nacionālā Opera.

Adrese: Galerija 21, Z.A. Meierovica bulvāris 6.

Darba laiki: no otrdienas līdz piektdienai plkst. 12-18, sestdien plkst. 12-16.

Papildu informācija: www.galerija21.lv, 26730860 vai 29161945.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV