Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Mākslas darbinieku nams aicina jūs uz trešo starptautisko Argentīnas tango festivālu

Zane Āboltiņa, 06.05.2009. 14:40

Mākslas darbinieku nams aicina izbaudīt šī pavasara skaistākos mirkļus tango dejas noskaņās no 29. – 31. maijam starptautiskajā Argentīnas tango festivālā.
Mākslas darbinieku nams aicina jūs uz trešo starptautisko Argentīnas tango festivālu

Trešā starptautiskā Argentīnas tango festivāla atklāšana notiks Maskavas namā ar koncertizrādi „Tango de Buenos Aires”. Kā festivāla krāšņākais notikums būs Gand balle un tango šovs 30. maijā Baltic Beach Hotel Jūrmalā. Festivāla noslēgums – 31.maijā „Tango uz ūdens” laukumā pie Bastejkalna. Festivālā uzstāsies starptautiski atzīti tango dejotāji SILVIO GRAND un MAYRA GALANTE (Argentīna), Artjoms Majorovs un Jūlija Osina (Sanktpēterburga), kā arī lieliski mūziķi „Soledad Orquestra” un dziedātāja Anna Averina (Maskava).


Festivāla programma

29. maijs Maskavas namā plkst 19.00 – koncertizrāde „TANGO DE BUENOS AIRES”

Kas ir tango? Tango nav nekas cits kā vīrieša vēlme padarīt sievieti skaistu, ik reizi izceļot viņas formu jutekliskumu, iekvēlinot viņu, liekot sievietei starot, vēršot visu viņas būtību pret vīrieti, kuram sieviete uzticas un neviļus pieder dejas laikā. Tango radījuši vīrieši, lai dievinātu sievieti.
Argentīnas tango dejā svarīgākie nav dejas elementi, bet jūtas. Koncertizrāde „TANGO DE BUENOS AIRES” sniedz iespēju skatītājiem iejusties tango pasaulē, ļaujot iepazīt tās dejas būtību – iekšējās ekspresijas bagātību, apslēpto kaisli un izsmalcināto jutekliskumu.

30. maijs Baltic Beach Hotel (Jūrmala) plkst 23.00 Grand balle un tango šovs

Maigums, greizsirdība, mīlestība, aizrautība, mulsums… Dinamika un snieguma enerģētika provocēs emocijas un sajūtas. Nakts koncerts Baltic Beach hotel Pērles zālē aizraus neaizmirstamu izjūtu virpulī – divdesmitā gadsimta Argentīna un Parīze skaņās, krāsās un deju soļos. Ekskluzīva iespēja rezervēt vietas pie galdiņiem. Publikai būs iespēja vērot, kā tango dejotāji rada īpašu emocionālu noskaņu, atspirdzināties pie bāra, kā arī pašiem ļauties kaislīgam tango valdzinājumam un iejusties ugunīgos latino deju ritmos SOLEDAD ORQUESTRA pavadījumā pusnakts Grand ballē. Īpašs pārsteigums – iespēja laimēt ekskluzīvu braucienu pa Rīgas kanālu ar kuģīti „Darling”.

31. maijs „Tango uz ūdens” Rīgas kanālā no plkst.15.00 – 18.00

Bastejkalna ziedu krāšņums un valdzinoši tango ritmi sniegs iespēju rīdziniekiem un Rīgas viesiem izbaudīt maija burvīgo pēcpusdienas koncertu. Romantiskā noskaņā pa Rīgas kanālu kuģītis „Darling” ļaus sajust tango mūzikas burvību. SOLEDAD ORQUESTRA mūzikas pavadībā Artjoms Majorovs un Jūlija Osina priecēs skatītājus ar eleganto tango deju.

 

Festivālā piedalās:
• SILVIO GRAND un MAYRA GALANTE (Argentīna)
• ARTJOMS MAJOROVS un JŪLIJA OSINA ( Sanktpēterburga)

Īpašie  viesi:
• SOLEDAD ORQUESTRA (Maskava)
• ANNA AVERINA (Maskava)

Pēc publikas un kritiķu vērtējuma Silvio Grand un Mayra Galante atzīts par vienu no elegantākajiem un virtuozākajiem Argentīnas tango dejotāju pāriem. Mākslinieku skatuviskajā biogrāfija ierindojami tādi pasaulslavēni šovi, kā „Esquina Carlos Gardel”, „Solo Tango el show”, „Copes Tango Show”, „Esquina Homero Manzi”. Silvio Grand un Mayra Galante ir spoži uzstājušies: Argentīnā, Meksikā, Italijā, Šveicē, Vācijā, Zviedrijā, Polijā, Krievijā un Japānā. Dejotāji ir piedalījušies televīzijas programmās: „Milonga Liqueur” - Spānija, „Bridgestone Tyres” - ASV,  „Especial de Mayra y Silvio” - Argentīna un mākslas filmā: „Tango Fatal” (Argentīna).

Artjoms Majorovs un Jūlija Osina ir viens no profesionālākajiem jaunajiem Argentīnas tango dejotāju pāriem. Viņi ir piedalījušies daudzās sacensībās un snieguši priekšnesumus, kā arī ir pieredzējuši Argentīnas tango pasniedzēji.
Artjoms un Jūlija ir 2007. gada 5. Argentīnas tango pasaules čempionāta, kas norisinājās Buenosairesā, uzvarētāji kategorijā „tango šovs” un čempionāta finālisti kategorijā „tango salons”, kā arī 1. un 2. Krievijas tango čempionāta uzvarētāji kategorijā „tango salons” un 2. Krievijas tango čempionāta uzvarētāji kategorijā „tango šovs”. Kā dalībnieki Artjoms un Jūlija ir uzstājušies pasaulslavenajā Karlosa Gardela tango šovā. Šobrīd dejotāji kā solisti piedalās Sanktpēterburgas Mūzikālās komēdijas teātra izrādē „Sapņi par tango” un  Maskavas MusicHall izrādē „Trīs mīlas stāsti”.

„SOLEDAD ORQUESTRA” ir dibināts 2001. gadā. Galvenais pamatvirziens – Tango. Kolektīvs ar savām koncertprogrammām un bagātu repertuāru, kas iekļauj tradicionālo tango, oriģinālo Argentīnas tango un Tango Nuevo. „Soledad orquestra” ir spēlējis gan daudzās koncertizrādes, gan piedalījies starptautiskos festivālos, gan arī izveidojis savu koncertprogrammu.


Vēsturiski tango deja radusies apmēram pirms 110-140 gadiem Rio de la Platas reģionā starp Buenosairesu (Argentīna) un Montevideo (Urugvaja), kur tango veidojās dažādu ieceļotāju kultūru ietekmē, tādēļ visbiežāk to dejoja ostu rajonos. Tālāk tango aizceļoja uz Argentīnas bordeļiem. Gaidot savu rindu (tajā laikā Argentīnā bija tikai viena dāma uz desmit kungiem), vīrieši apguva tango soļus, tādējādi sākotnēji Argentīnas tango bija vīriešu deja. Vēlāk tango aizceļoja uz Parīzi, kur tas noteica bagātnieku modes tendences. Pavisam drīz tango kļuva par galveno izklaidi Parīzes bohēmas vidē. Un tikai pēc tam tango atgriezās savā dzimtenē Argentīnā, jau papildināts ar eiropeisku izsmalcinātību.
Šodien jau gandrīz visās lielākajās pilsētās dejo tango. Divdesmitā gadsimta septiņdesmitajos gados ir dzimis jauns tango stils – tango nuevo, kura pamatā ir ekspresīva Pjacollas mūzika.

Festivālu atbalsta Rīgas Dome, Rīgas domes Kultūras departaments, SIA „Kanāla motorlaivu kompānija”; Maskavas nams; Baltic Beach Hotel; Viesnīca „Konventa sēta”; radio „Star FM”; žurnāls „Ļubļu”, interneta portāli TvNet, Intelligent, Moust un Boomtime.

Plašāka informācija www.mdn.lv

Biļetes „Biļešu servisa” kasēs un www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV