Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Notiks Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls LAIKS DEJOT 2009

Dagnija Grīnfelde, 21.05.2009. 11:54

No 4. līdz 12. jūnijam Rīgā norisināsies Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls LAIKS DEJOT 2009. Festivāla norises vietas – Dailes teātris, Rīgas Mākslas telpa (RMT) un Rīgas Horeogrāfijas vidusskola (RHV).
Notiks Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls LAIKS DEJOT 2009

Jau sen ir laiks uzdot ļoti svarīgu jautājumu – kur paliek kustība PĒC TAM, kad tā ir notikusi, un arī atbildēt uz šo jautājumu. Tāpat ir interesanti padomāt par jautājumu, kur mīt kustība LĪDZ TAM, kad to izpilda dejotājs. Šie it kā vienkāršie jautājumi nekavējoties liek meklēt valodu, kurā uz tiem varētu atbildēt.
Aleksandrs Pepeļajevs

Festivāla galvenais akcents – Krievijas laikmetīgā deja.

2009. gada festivāla dalībnieki:

Teātra grupa APPARATUS (Maskava–Tallina) un Aleksandrs Pepeļajevs; Tatjana Gordejeva, Nikolajs Sudņiks, Vladimirs Golubevs, Dina Huseina (Krievija)
Fiona Milvorda (Fiona Millward), Stjuarts Svīnijs (Stuart Sweeney, Lielbritānija)
Annemarī Autere (Annemari Autere, Francija)
Olgas Žitluhinas dejas kompānija, DEJAS ANATOMIJA, horeogrāfi Elīna Breice, Sintija Siliņa, Anna Dubrovska, Baiba Krieviņa, Dmitrijs Gaitjukēvičs, Latvijas Kultūras akadēmijas modernās dejas horeogrāfijas studenti (Latvija)

Festivāla izrādes – Dailes teātra Mazajā zālē un Rīgas Mākslas telpā no 4. līdz 7. jūnijam. Līdzās Latvijas un Krievijas horeogrāfu un LKA studentu darbiem būs skatāmas Annas Dubrovskas un Elīnas Breices dejas filmas vai filmas ar deju (5. un 7. jūnijā RMT), kā arī Olgas Žitluhinas deja kompānijas pirmizrāde – Dmitrija Gaitjukēviča Parfīms (5. jūnijā Dailes teātrī).

Arī šogad LAIKS DEJOT piedāvās dažādu dejas tehniku un kontaktimprovizācijas meistarklases RHV un RMT, kuras no 4. līdz 12. jūnijam pasniegs festivāla dalībnieki un viesi. Paralēli ierastajai meistarklašu norisei šoreiz piedāvājam arī Dinas Huseinas vadīto multimediju meistardarbnīcu, bet tiem, kurus interesē dejas teorija – semināru Deja un tēlotājmāksla, ko vadīs Stjuarts Svīnijs.

Piedalīties meistarklasēs aicināti gan iesācēji, gan tie, kuriem jau ir iepriekšēja dejotāja pieredze, jo meistarklases notiks divos sagatavotības līmeņos. Pieteikšanās meistarklasēm – līdz 31. maijam, aizpildot anketu www.dance.lv.

Pilna festivāla programma – www.dance.lv.

Biļetes uz izrādēm: Biļešu Paradīzes kasēs un pirms izrādēm pasākumu norises vietās, cena Ls 3–6; iespējams iegādāties biļešu komplektu visām festivāla izrādēm par Ls 20

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Rīgas Mākslas telpa, Riga Culture Agency, DELFI.

Informācija: www.dance.lv, horasoc@gmail.com
Olga Žitluhina 2964 3439 (par festivāla pasākumiem)
Dagnija Grīnfelde 2913 1796 (par pieteikšanos meistarklasēm)

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV