Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls LAIKS DEJOT 2009 aicina uz izrādēm

Dagnija Grīnfelde, 01.06.2009. 17:31 | komentāri (1)

No 4. līdz 12. jūnijam Rīgā norisināsies Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls LAIKS DEJOT 2009. Festivāla norises vietas – Dailes teātris, Rīgas Mākslas telpa (RMT) un Rīgas Horeogrāfijas vidusskola (RHV).

Jau sen ir laiks uzdot ļoti svarīgu jautājumu – kur paliek kustība PĒC TAM, kad tā ir notikusi, un arī atbildēt uz šo jautājumu. Tāpat ir interesanti padomāt par jautājumu, kur mīt kustība LĪDZ TAM, kad to izpilda dejotājs. Šie it kā vienkāršie jautājumi nekavējoties liek meklēt valodu, kurā uz tiem varētu atbildēt.
Aleksandrs Pepeļajevs

Festivāla galvenais akcents – Krievijas laikmetīgā deja.

Festivāla izrādes notiks no 4. līdz 7. jūnijam Dailes teātra Mazajā zālē un Rīgas mākslas telpā.

Ceturtdien, 4. jūnijā 19:00 Dailes teātra Mazajā zālē – LATVIJAS JAUNIE HOREOGRĀFI. Uz savu kompozīcijas darbu vakaru aicina Latvijas Kultūras akadēmijas Modernās dejas horeogrāfijas studenti un horeogrāfe Baiba Krieviņa ar izrādi Četras ceturtdaļas.

Piektdien, 5. jūnijā 19:00 Dailes teātra Mazajā zālē – OLGAS ŽITLUHINAS DEJAS KOMPĀNIJA. Dmitrija Gaitjukēviča darba Dix-huit pas (Astoņpadsmit soļi) pirmizrāde, kas veidota pēc Patrika Zīskinda slavenā romāna Parfīms motīviem.

Savukārt plkst. 21:00 Rīgas mākslas telpā būs skatāma Tatjanas Gordejevas un Nikolaja Sudņika (Krievija) izrāde Velc skaņu iekšā. Izrādes laikā Tatjana Gordejeva rada skaņu, izmantojot objektus, savu balsi un balonus. Skaņa tiek fiksēta portatīvajā datorā. Tad Nikolajs Sudņiks ar maģiskām un dažādām citādām manipulācijām reālajā laikā to transformē par muzikālu materiālu. Katru reizi – jauns materiāls. UZ ABIEM PASĀKUMIEM DERĪGA TĀ PATI BIĻETE!

Sestdien, 6. jūnijā 19:00 Dailes teātra Kamerzālē jūs uzrunās DEJAS ANATOMIJA (Latvija) ar Sintijas Siliņas izrādi Ziņnesis, kuras tapšanu iedvesmojis stāsts par Žannu d’Arku, un Elīnas Breices izrādi Es esmu dialogs, kā arī Gunta Spridzāna No prognozes līdz diagnozei (horeogrāfa un dejotāju kopdarbs par tēmām – sieviešu sarunas, iespējamās tēmas, sarunu veids, nopietni un ne tik nopietni) un angļu horeogrāfes Fionas Milvordas Hoop.

Sestdien, 6. jūnijā 21:00 Rīgas mākslas telpā viesosies grupa APPARATUS (Krievija) un tās vadītājs Aleksandrs Pepeļajevs ar izrādi Muh Cokotuh, par kura bāzi ņemts citādā fokusā skatīts bērnu dzejolis Muha Cokotuha, ko 1924. gadā sarakstījis Kornejs Čukovskis. Tas ir mēģinājums raudzīties uz horeogrāfiju no citāda skatu punkta, kas ir atšķirīgs no muzikālā, dramatiskā un telpiskā.

Svētdien, 7. jūnijā 19:00 Rīgas mākslas telpā būs skatāmas festivāla viesu izrādes: Gunta Spridzāna Rozā binoklis, Vladimira Golubeva (Krievija) Ne solo un Dinas Huseinas (Krievija) multimediālais projekts Cinestetic, kas tapis sadarbībā ar Patrick K.-H.

5. un 7. jūnijā Rīgas mākslas telpā skatāmas arī Latvijas horeogrāfu Elīnas Breices un Annas Dubrovskas dejas īsfilmas.


Pilna festivāla programma un sīkāka informācija par izrādēm un to autoriem – www.dance.lv.

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs un pirms izrādēm pasākumu norises vietās, cena Ls 3–6; iespējams iegādāties biļešu komplektu visām festivāla izrādēm par Ls 20.

Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Rīgas Mākslas telpa, DELFI.

Informācija: www.dance.lv, horasoc@gmail.com

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV