Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mākslas darbinieku nams teātra sezonu slēdz ar Ķekavas „Jaunā Miltu teātra” viesizrādi

Mākslas darbinieku nams, 05.06.2009. 12:30

11. jūnijā plkst. 20:00 Mākslas darbinieku namā skatītājiem būs iespēja redzēt Žana Anuija lugas „Antigone” iestudējumu.
Mākslas darbinieku nams teātra sezonu slēdz ar Ķekavas „Jaunā Miltu teātra” viesizrādi

Iestudējums ir jaunās režisores Līgas Miltas diplomdarbs, Latvijas Kultūras koledžu absolvējot. Lugā „Antigone” ietvertā tēma šķiet mūžīgi aktuāla – cilvēcība stājas pretī normām, sistēmai. Vai indivīds šodien ir vērtība un kas notiek ar indivīdu, kad tas nespēj pieņemt pastāvošās normas? Un pretī tam – vara, soģis. Kam pakļauts pats sodītājs, vai viņam ir izvēles iespējas? Vai vispār var nošķirt labo un slikto? Kas tad īsti ir cilvēces izaugsmes pamatā – indivīda brīvība, izvēle, atbildība un nostāja vai tomēr sabiedrības vīzija par taisnīgāku līdzāspastāvēšanu?
   
Bet kāds ir šodienas cilvēks?

Iestudējot lugu „Antigone”, Ķekavas „Jaunā Miltu teātra” radošā grupa nonāca pie skaudra secinājuma: par laimi, vai gluži otrādi – par nožēlu, cauri gadu tūkstošiem cilvēks joprojām ir tas pats – nomainījusies vide, apstākļi, iekārta, bet cilvēka daba joprojām saglabājusi savu raksturu.

Lai skatītājam būtu iespēja spilgtāk apjaust šo patiesību, tērpu māksliniece Estere Pumpura speciāli izrādei darinājusi skatuves kostīmus - stilizētus sengrieķu tērpus.

Kā devīze izskan Anuija atziņa: „Pastāvi par to, kam tu tici, pat tad, ja paliec viens.” Anuija galvenais varonis ir nepiekāpīgs ideālists, kas atsakās no kompromisiem ar pagrimušo pasauli – tādējādi arī no dzīves. Rezultātā seko nāve vai patvērums ilūzijās.

Izrādes atbalstītāji: Ķekavas Kultūras aģentūra, biedrība „Cita Ķekava”, Z/S „Bērziņi”, SIA „Milts un partneri”.

Intervija ar izrādes aktieriem radio NABA raidījumā „Studenta pietura” 8. jūnijā 16:00.

Plašāka informācija Mākslas darbinieku nama mājas lapā – www.mdn.lv vai pa telefonu 67216765.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV