Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgas svētkos Vērmanes dārzā darbosies Grāmatu maiņas punkts

Līva Jēgere, 19.08.2009. 15:40

Vērmanes dārzā, kur 22.augustā divdesmit spēles laukumos atdzīvosies notikumi un laiks, kad pirms deviņiem gadu desmitiem Rīgā tika dibinātas pirmās nacionālās nozīmes institūcijas, Latvijas Nacionālās bibliotēkas laukuma saimnieks Andris Vilks aicina apmeklēt Grāmatu maiņas punktu. Tas darbosies no plkst. 11:00 līdz pat plkst. 22:00.

Līdz ar grāmatu miju, Latvijas Nacionālas bibliotēkas direktors A. Vilks rosinās svētku dalībniekus, atlaižoties ērtos vasaras atpūtas krēslos un sofās, ļauties grāmatu pasaulei Brīvdabas bibliotēkā, apmeklēt Grāmatu aptieku, kā arī brīvdabas izstādi Pasta romāns, kur varēs aplūkot apjomīgu 20. gadsimta sākuma fotoportretu atklātņu izlasi, kurā redzami latviešu, krievu un ārzemju dažādu profesiju zināmākie cilvēki sabiedrībā. Izstāde akcentē ne tikai atklātņu vizuālo tēlu, tā ļaus ieskatīties romantiskajās pagātnes ainās, kad cilvēkiem pastkartes vienkāršās, īsās rindiņas bija komunikācijas veids.

Rīdziniekus un viesus, kuri aicināti Vērmanes dārzā ierasties deviņpadsmitā gadsimta 20.gadu stila tērpos, viesmīlīgi sagaidīs ne tikai Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors, bet arī Latvijas Mūzikas akadēmijas un Latvijas Mākslas akadēmijas namatēvi. Ap pusdienlaiku Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs vienā no Mākslas akadēmijas sektoriem - Mazajā Monmartā - ieradīsies, lai pagleznotu kopā ar saviem studentiem. Ikviens Rīgas svētku apmeklētājs varēs iesaistīties arī Modes darbnīcā.

Savukārt Artis Sīmanis, Mūzikas akadēmijas rektors, kopā ar pedagogiem un saviem audzēkņiem apmeklētājiem piedāvās koncertprogrammu visas dienas garumā iemīļotajā parkā un arī turpat kaimiņos esošajā Mūzikas akadēmijā.

Vērmanes dārzā deviņdesmito dzimšanas dienu Rīgas svētkos ar veselīgas pašironijas un fantāzijas devu piesātinātu pasākumu programmu svinēs arī Nacionālā opera, Nacionālais teātris, Latvijas Universitāte un Valsts arhīvi - Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs un Latvijas Valsts vēstures arhīvs.

22.augustā visas dienas garumā Vērmanes dārzā būs plaša kultūras pasākumu programma - Modes darbnīca, Latvijas Universitātes priekšnesumi, šaha turnīrs, fotogrāfēšanās teātra kostīmos, Repetition Generale, Tango deju priekšnesumi, Kinofotofonodoumentu arhīva veco kinokadru demonstrējumi, Valsts arhīva izstāde, Putnu opera parkā, tikšanās ar 28 studentu korporācijām, Rīgas grāmatu iela, Nacionālā teātra aktieru koncerts un daudz citu notikumu, kur Rīgas svētku dalībnieki aicināti iesaistīties un piedalīties. Vairāk informācijas http://7vestulesrigai.lu.lv un www.rigassvetki.lv

Rīgas svētkus organizē Rīgas domes Kultūras departaments sadarbībā ar 48 pasākumu rīkotājiem. Rīgas domes līdzfinansējums Rīgas svētkiem ir 90 000 latu, taču lielāko daļu pasākuma budžeta veido sponsoru, pasākumu atbalstītāju un sadarbības partneru finansējums. Rīgas svētkus informatīvi atbalsta portāls draugiem.lv, Mediju nams, Latvijas Neatkarīgā Televīzija, Pirmais Baltijas Kanāls, JCDecaux Latvija, Kultūras Forums, Rīgas svētku informatīvais tālrunis 1188.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV