Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Future Shorts programma festivālā “Aiziet”

Ksenia Kamikaza, 09.09.2009. 11:11

Vasara teju aizvadīta, bet mūzikas festivālu sezona joprojām turpinās! Līdzās pasaules lielajiem festivāliem kā Glastonberija, The Big Chill un citiem Future Shorts turpina apgrozīties mūzikas aprindās un tūlīt tūlīt septembra vidū gatavojas dalībai klubu kultūras festivālā „Aiziet”, kas Rīgā notiks 18. un 19. septembrī.
Future Shorts programma festivālā “Aiziet”

Festivāla atklāšanu piektdien, 18. Septembrī, iezīmēs Future Shorts īsfilmu seanss. „Aiziet” skatē piedāvājam labāko kino no Future Shorts krājumiem, kas visu pasauli apbraukājis 2008. gada ietvaros.

Skatāmies izcilus un ar neviltotu cilvēciskumu apveltītus kinodarbus. Programmā demonstrēsim amerikāņu klasiku un Oskara balvai nominēto īsfilmu „The Lunch Date” (rež. Adam Davidson) par sirsnīgu pārpratumu dzelzceļa stacijas kafejnīcā. Izraēlas kino jau gluži citā vidē, bet ar gluži radniecīgu dzīves izjūtu piedāvā filmu „Tolya” (rež. Rodeon Brodsky), kas 2008. gadā kļuva par vienu no Future Shorts skatītāju iemīļotākajām īsfilmām. Filma par večuku, kurš ļoti mīl savu sievu, bet izkritušo zobu dēļ to nevar vārdos izteikt. Galu galā ir skaidrs, ka mīlestībai daudz vārdu nevajag.

Ikonisko Džona Lenona personību pēta animācijas filma „I Met the Walrus” (rež. Josh Raskin), kuras vēsture sakņojas 1969. gadā tapusī intervijā, kas dokumentē kāda pusaudžu zēna interviju ar leģendārās grupas „The Beatles” dalībnieku Džonu Lenonu. Senā intervija šobrīd ir iemūžināta izcilā animācijas filmā, kas 2008. gadā tika nominēta prestižajai Oskara balvai.

No Latvijas labumiem skatītāju uzmanībai Future Shorts filmu izlase piedāvā vairākus kino gardumus: režisora Uģa Oltes īsfilmu „Sarkanais pleķis” par čurāšanu baseinā, modes tandēma Mareunrol’s īsfilmu „Detektīvs” (rež. Kristīne Kursiša) par krimināliem atgadījumiem sirreālā pasaulē, Ineses Vēriņas amizantos „Gold Digger” un „Brokastis” un visbeidzot – Anetes Meleces izcilo „Vilma šodien nestrādā”, kas sirsnīgi portretē Vilmas un viņas kavaliera Vara attiecību sākumu.

Kā jau mūzikas festivāliem piedien, programmā būs skatāmi arī vairāki iedvesmojoši mūzikas video, kas tā vien vilinās ļauties mūzikas radītajam visaptverošajam priekam. Klausāmies, skatāmies un dungojam līdzi Grammy balvu lutinātās grupas Gnarls Barkley dziesmai „Who’s Gonna Save My Soul”. Padodamies britu grandu Chemical Brothers lipīgajam „Do It Again”, kura vizualizācija notiek Marokas laukos. Neiztikt arī bez pēdējā laikā tik populārajiem astoņdesmitajiem, ko šoreiz pārstāves britu deju mūzikas karaļi Utah Saints.

Biļetes uz festivālu var iegādāties Biļešu Serviss (www.bilesuserviss.lv) kasēs, Statoil degvielas uzpildes stacijās un pie festivāla organizētājiem. Biļešu skaiits uz Future Shorts skati ir ierobežots.

Sīkāka informācija un festivāla programma www.aizietfest.lv mājas lapā.



FUTURE SHORTS PILNĀ PROGRAMMA

TOLYA
Rež. Rodeon Brodsky
Izraēla / 2007 / 10 min
Sirsnīgais večuks Toļa ļoti mīl savu sievu, bet izkritušo zobu dēļ nevar to vārdos izteikt. Toļa pierāda, ka patiesai mīlestībai nevajag daudz vārdu.

I LOVE SARAH JANE
Rež. Spencer Susser
Austrālija / 2007 / 14 min
Džimbo dzīvo postapokaliptiskā laikmetā. Pieaugušie ir miruši, pasaule pilna zombiju, bet viņš pats – līdz ausīm iemīlējies Sārā Džeinā. Viņa ir vienaldzīga, bet Džimbo nepadodas.

WHO’S GONNA SAVE MY SOUL (GNARLS BARKLEY)
Rež. Chris Milk
ASV / 2008 / 3’15 min
Videoklips Gnarls Barkley dziesmai „Who’s Gonna Save My Soul”. Būs jādungo līdzi.

VILMA DOESN’T WORK TODAY
Rež. Anete Melece
Latvija / 2007 / 9’
Animācijas filma par vīru ar četriem riņķiem zem acīm vārdā Varis, krējuma pārdevēju Vilmu, Cimdu, kam sejā iespļauta košļene, un Megapikseli, kas lēnā garā digitalizē pasauli. Vilmai ar to nav nekāda sakara, viņa vienkārši šodien nestrādā, tādēļ risks atrast picā matus būs ļoti minimāls.

DO IT AGAIN (CHEMICAL BROTHERS)
Rež. Michael Haussman
Lielbritānija / 2007 / 4’30 min
Marokas laukos no debesīm nokrīt kasete. Puikas liek lietā magnetofonu, visi dejo līdzi, un stāsts par zobu beidzas laimīgi.

SARKANAIS PLEĶIS
Rež. Uģis Olte
Latvija / 2008 / 7 min
„Sarkanais Pleķis” ir stāsts par mūžseno baseina biedu – sarkano pleķi, kas parādās, ja iečurā ūdenī un par Pētera, 11 gadīga zēna, iekšējo cīņu starp vēlēšanos būt pieņemtam vienaudžu starpā un pusaudžiem raksturīgo dumpinieka vēlmi atšķirties.

BREAKFAST
Rež. Inese Vēriņa
Latvija / 2008 / 2’
Īsa fantāzija par vīru, kas varbūt pievērš pārāk lielu uzmanību sīkumiem. Stāsts sākas un beidzas brokastu laikā.

GOLD DIGGER
Rež. Inese Vēriņa
Latvija / 2007 / 2’
Datoranimācija klasiskas un vecmodīgi šarmantas video spēlītes veidolā. Stāsts par parastu meiteni ar stereotipisku dzīves piesitienu.

ALPTRAUM
Rež. This Lüscher
Šveice / 2007 / 3 min
Komiska pasaka par futbolu, sapņiem un ticību, ka neiespējamais var piepildīties.

PAINTBALLING
Rež. Grant Orchard
Lielbritānija / 2007 / 2’30 min
Divas pretinieku armijas maskējušās un ar ieročiem rokās gaida kaujas sākumu.

THE LUNCH DATE
Rež. Adam Davidson
ASV / 1989 / 12 min
Stacijas kafejnīcā kundze nopērk salātus un atstāj tos uz galdiņa, lai aizietu pēc dakšiņas un nazīša. Kad viņa atgriežas, kāds cits jau naski tiesā viņas pusdienas.

I MET THE WALRUS
Rež. Josh Raskin
ASV / 2007 / 5 min
1969. gadā pusaudžu zēns kādā viesnīcā uzmeklēja Džonu Lenonu. Tikšanās rezultātā tapa intervija, kas šobrīd iemūžināta izcilā animācijas filmā.

DETEKTīVS
Rež. Kristīne Kursiša
Latvija / 2008 / 3’30
Stāsts par modi kā mākslu, kas konstruē un dekonstruē trauslo realitāti. Filmas idejas autori ir jaunie latviešu modes mākslinieki Mareunrol’s – mūsdienu modes sirreālisti, kuru darbi balansē starp realitāti un izdomu.

SOMETHING GOOD (UTAH SAINTS)
Rež. Eran Creevy
Lielbritānija / 2008 / 3’30 min
Aiziet astoņdesmitie! Lipīgs deju mūzikas video, kas savā žanrā iemantojis plašu atzinību.

POUND
Rež. Evan Bernard
ASV / 2007 / 2 min
Divi draugi satiekas uz ielas un veic garu sasveicināšanās rituālu, lai tūlīt pat nodotos tikpat garām atvadām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV