Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Dzejas dienas piedāvā dzejnieces Māras Zālītes autorvakaru

Gita Švarce, 09.09.2009. 16:48

2009. gada Dzejas dienu īpašā viešņa ir pazīstamā un tautā iemīļotā dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte. Viņa ir viena no tām latviešu literātēm, kura īpaši tiek gaidīta. Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka ir priecīga un pateicīga par dzejnieces atsaucību un vēlmi uzrunāt liepājniekus.

10. septembrī plkst. 19.00 Dzejas dienas piedāvā dzejnieces Māras Zālītes autorvakaru „…debesis, debesis…”. Sarīkojums notiks „Promenade Hotel” zālē.

Sarīkojumu veido divas daļas. Pirmajā daļā Liepājas aktieri Sigita Jevgļevska un Edgars Pujāts lasīs publicēto dzeju no krājumiem „Debesis, debesis”, „Nav vārdam vietas”, „Vakar zaļajā zālē” un „Rīt varbūt”. Savukārt otrajā daļā dzejas dienu interesenti baudīs Māras Zālītes autorlasījumu.

Māra Zālīte ir izcila dzejniece, dramaturģe, esejiste, aktīva sabiedriska darbiniece.

Ceturtās šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece.

Dzejniece īpaši izjūt savas tautas sāpes, cerības, ilgas un sapņus. M.Zālīte savā daiļradē uzsver cilvēkam un cilvēcei nozīmīgus jautājumus – humānisma, garīgās kultūras nepieciešamību.

Publicējas kopš 1972. gada.

Kopš Atmodas laika viena no lielākajām valsts kultūras dzīves autoritātēm.

Rakstījusi libretus mūzikliem un rokoperām.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV