Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iznācis Tāras Hailendas romāns „Fortūnas meitas”

Ieva Drozdova, 24.09.2009. 22:47

Apdāgā „Kontinents” izdots Tāras Hailendas romāns „Fortūnas meitas”.
Iznācis Tāras Hailendas romāns „Fortūnas meitas”

1974. gads.

Jauna meitene ierodas Londonā, lai strādātu tā laika varenākajā – Melvilu modes preču veikalā. Naivā un labsirdīgā Keitija savaldzina pašu Melvilu impērijas mantinieku  – Viljamu, taču viņu laimei nav lemts piepildīties. Keitija bez paskaidrojumiem tiek atbrīvota no darba, un ir spiesta atgriezties dzimtajā ciemā.

Mūsdienas.

Asaras pēc mātes nāves nepaspēj nožūt no Keitlinas vaigiem, kad viņai pakaļ ierodas  smalks auto lai vestu meiteni uz mājām „pie tēva”. Nonākusi nepārspējami greznā villā, kur viņu ar ledainu prieku sagaida pusmāsas un mūžam depresīvā „tēva” sieva, Keitlina saprot, ka laimīgā bērnība ir beigusies.

Par spīti savai ārēji vienkāršajai būtībai Keitlina izraisa neslēptu greizsirdību un nicinājumu savu pusmāsu sirdīs. Jaunās skolas gaitas prestižā mācību iestādē situāciju sarežģī vēl vairāk, jo skolas populārākā meitene ir perfektā pusmāsa Elizabete, bet siržu lauzējam Eljotam acīs iekritusi tieši eksotiskā īriete Keitlina. Gluži kā kucēns, kas iemests ūdenī  cenšas peldēt, Keitlina mācās pastāvēt par sevi svešā un nedraudzīgā vidē...

Iet laiks un meitenes izaug. Pie pirmās izdevības Keitlina pamet tēva māju un dodas studēt uz Parīzi. Pret savu dzimtu Keitlina izturas rezervēti, lai neteiktu ka viņa bēg no šīm attiecībām. Taču reiz tam ir jānotiek, visiem ir jāsatiekas kopīgas nākotnes vārdā, jo atklājas, ka slavenā Melvilu impērija draud sabrukt pēc gadiem ilgas ekonomiskas stagnācijas. Vai trim māsām, cīņā par tēva uzmanību un savu patstāvību, izdosies saprasties, lai glābtu dzimtas vārdu un īpašumu, kurš savulaik bijis pasaulslavens zīmols?


Jums nebūs spēka nolikt malā šo grāmatu!
Vogue

Nepārspēti skaudrs vēstījums par jebkuras impērijas neredzamo pusi.
Star Magazine

Tulkojusi Liene Akmens, vāka dizains – Artūrs Zariņš, 432  lpp.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV