Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Papildizrādes laikmetīgās dejas viencēlieniem „Ziņnesis” un „Es esmu dialogs”

Zane Gruntmane, 01.12.2009. 10:38

12. decembrī United Intimacy aicina noskatīties papildizrādes laikmetīgās dejas viencēlieniem. Horeogrāfes Sintijas Siliņas Žannas D’Arkas šaubu un gribas caurvītā grēksūdze „Ziņnesis” uzdod jautājumu, kā ticēt tam, ko dari, bet Elīnas Breices mūsdienu sabiedrības attēlojums daudziem tik pazīstamās dzīves situācijās „Es esmu dialogs” – spilgti raksturo cilvēka duālo dabu - vēlmi izcelt sevi pār citiem kā visu varošu, bet vienlaikus spēt sirdi plosoši gausties un vārguļot.

„Izrādē strukturāli ir trīs daļas – spilgts pašas Sintijas spēka un vājuma, nolemtības un šaubu, nospriegojuma un atslābuma solo, tiesas spriešana policijas iecirkņa gaismā, kur Agnese Bordjukova viszinošā mierā vaicā, kāds tad bija vēstījums, bet Sintija klusē, un „muzicēšana” Dž. Harisona My sweet lord pavadībā, kas šķiet viegla un smieklīga līdz mirklim, kad atjēdzos, ka Sintijas saskanīgais duets ar mikrofona statīvu ir sadedzināšana uz sārta,” par izrādi „Ziņnesis” raksta teātra kritiķe Inta Balode.

„Svaiga un eksperimentāla un paplašina gan dejas, gan teātra robežas, " pēc Elīnas Breices izrādes festivālā „Laiks dejot 2009” raksta American Theatre Magazine redaktore Elize Benta.

Izrādes gaitā divu dejotāju neatslābstošā dialogā tiek izspēlēta krāšņa virkne ikvienam atpazīstamu un nereti komisku situāciju.

Izrādes notiks:
„Ziņnesis” un „Es esmu dialogs” 12. decembrī plkst. 19:00
Ģertrūdes ielā 101a (ieeja no pagalma)
Biļetes Ls 4 un Ls 2 (bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem)
Biļetes var iegādāties: ww.bezrindas.lv
Organizē: Teātris United Intimacy
Atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Kultūras Forums, Map, Bezrindas.lv, TVNet, Easyget, Radio Naba, A-Sound, Ulma
Informācija: www.unitedintimacy.lv  

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV