Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Aprīļa sākumā pirmizrādi piedzīvos leģenda "Svētceļnieks"

Zane Gruntmane, 01.04.2010. 09:57

Trešajās Lieldienās, 6. aprīlī, plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks pirmizrāde Kārļa Krūmiņa interpretācijai par Latvijā iecienītā somu režisora Kristiana Smedsa pareizticīgo leģendu Svētceļnieks.
Aprīļa sākumā pirmizrādi piedzīvos leģenda "Svētceļnieks"

 

Svētceļnieks ir stāsts par kāda pareizticīgā ērkšķaino ceļu uz patiesību. Atrast savas dzīves mērķi un aicinājumu ir svarīgs, taču nebūt ne vienkāršs uzdevums. Tas prasa drošu sirdi, stipru garu un uzdrīkstēšanos. Varbūt kopīga Svētceļnieka dzīvesstāsta uzklausīšana palīdzēs arī mums rast spēku sevī, lai dotos pretī nezināmajam? Kārlis Krūmiņš, Valters Sīlis, Juris Jonelis un Artis Drozdovs aicina skatītājus uzdrošināties un doties līdzi viņiem ceļā, lai iepazītu pašiem sevi.

Režisors Kārlis Krūmiņš kopā ar saviem domubiedriem – jaunajiem režisoriem Valteru Sīli, Juri Joneli un akieri Arti Drozdovu – pirmo reizi Svētceļnieku satika 2009. gada maijā United Intimacy rīkotajos jaunās dramaturģijas lasījumos Karstie Ziemeļi. Pateicoties veiksmīgajam lugas lasījumam, tika izlemts turpināt darbu, veidojot izrādi.

Luga Svētceļnieks ir apvienības Houkka Bros (tulkojumā - Ģeķu brāļi) kopdarbs, kas tapis 2005. gadā radošā mēģinājumu procesā režisora Kristiana Smedsa dzīvojamajā istabā. Tā veidota, balstoties uz nezināma 19. gs. krievu autora pareizticīgo leģendas "Svētceļnieka ceļš" motīviem. Lugas tulkojumu veikusi 14 gadus Somijas kultūrtelpā dzīvojusī latviešu tulkotāja un teātra zinātniece Ilze Matisone. Viņasprāt, tieši somus ir uzrunājis veids, kā cilvēks cilvēkam var stāstīt stāstus, kas nav pat teātra, bet vienkārši cilvēces tradīcija, kas iesniedzas dziļā senatnē.

Pirmizrāde: 6. aprīlī plkst. 19:00

Nākošās izrādes: 7., 8.,24. aprīlī plkst.19:00 un 25. aprīlī plkst. 16:00 un 19:00

Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)

Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a)

Biļešu rezervēšana: maija@unitedintimacy.lv, t. 26355324

Biļešu cena: 5Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 3Ls

Informācija: www.unitedintimacy.lv

Rīko: teātris United Intimacy

Vietu skaits ierobežots

Finansiāli atbalsta: Valsts kultūrkapitāla fonds

Sadarbības partneri: Latvijas Jaunais teātra institūts, radošā apvienība Nomadi, MapLatvia

Informatīvi atbalsta: Rīgas Laiks, Kultūras Forums, Radio Naba, Laikraksts Diena, Easyget.lv, Pastaiga, Valters un Rapa, Satori.lv, www.draugiem.lv

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV