Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Olivers gatavs lieluzvedumam

Sigita Paula Cepleviča, 18.12.2009. 12:45 | komentāri (1)

Visu decembri Rīgas kinostudijā aktīvi notiek Lailas Ilzes Purmalietes bērnu rokoperas „Olivers” mēģinājumi, lai jau šo svētdien, 20. decembrī, plkst. 15.00 un 18.00 Arēnā Rīga varētu uzrunāt skatītājus ar savu stāstu par zēnu vārdā Olivers.
Olivers gatavs lieluzvedumam

Rokopera „Olivers” ir Latvijā pirmais tik liela apjoma dramatiska darba iestudējums. Tajā piedalās 600 dziedātāji no Latvijas labākajiem jauniešu koriem,  200 dejotāji no deju studijas “Dzirnas”, jauniešu organizācijas “Avantis” atlasītie 50 ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, kā arī galveno lomu atveidotāji – Rihards Andris Bērziņš, Jolanta Gulbe, Niks Matvejevs, Andris Baltacis, Ieva Sutugova, Atis Ieviņš, Pauls Ārgalis, Latvijas Radio vokālā grupa “Dzeguzīte”. Izrādes režisors ir Uģis Brikmanis, mūzikas aranžētājs - Raimonds Macats, scenogrāfs - Aigars Ozoliņš, horeogrāfs - Agris Daņiļēvičs un virsdiriģents - Arvīds Platpers.

Visa izrādes darbība notiks kā vienā lielā pilsētā. Tajā varēsiet izdzīvot Olivera bēgšanu no bērnu nama un nonākšanu uz ielas, iesaistoties Feigina bandā un sākot zagt. Sastapsiet arī ielu meiteni Nensiju, kura ir nelaimīgi iemīlējusies nelietīgajā Saikā. Labsirdīgais policists Rodžers centīsies iekarot mūzikas skolotājas Šarlotes sirdi, kā arī rūpēsies par to, lai pilsētā valdītu kārtība. Ielu dzīvi aizraujošāku un mūsdienīgāku padarīs ekstrēmo sporta veidu pārstāvji, izpildot trikus gan ar BMX, gan ar MTB velosipēdiem. Izrādē būs manāmi tādi ekstrēmie sporta veidi kā skeitbords, velotriāls, flatland, inline, frisbijs, motofrīstails un parkūrs jeb feel freedom. Ielu bērni dzīvos pamestā autobusā, par kura dizainu parūpējās Latvijas jaunie grafiti mākslinieki. Lai arī dzīvē ne vienmēr viss beidzas labi, tomēr mūsu stāsts atbilstoši Ziemassvētkiem beigsies ar laimīgām beigām.

Rokoperas sižeta līnija ņemta no slavenā Čārlza Dikensa romāna „Olivers Tvists”, kuru autore pārveidojusi mūsdienīgāku, atēnojot Latvijā notiekošo bērnu namos un uz ielas. Ikdienā mēs neaizdomājamies par to, kas mums ir dots un ka Latvijā ir tik daudz bērnu, kuriem nav ne vecāku, ne mājas. Veidojot šo izrādi, mēs vēlamies uzrunāt cilvēkus un likt apzināties, ka katram bērnam ir nepieciešama ģimene, un tādēļ ir jāatbalsta audžu ģimeņu veidošanās Latvijā.

Lieluzvedums pirmajai bērnu rokoperai “Olivers” 20.decembrī plkst.15.00 un 18.00 Arēnā RĪGA. Biļetes „Biļešu Paradīze” kasēs.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV