Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Valmieras Novadpētniecības muzejā apskatāmas Pētera Postaža un Ingūnas Postažas darbu izstādes

Līga Tarbuna, 05.02.2010. 11:26

No 4.februāra Valmieras Novadpētniecības muzejā apskatāmas Pētera Postaža un Ingūnas Postažas personālizstādes. Muzeja Izstāžu nama 1.stāvā eksponēta Pētera Postaža 70 gadu jubilejas gleznu izstāde – muzejam dāvinātās mākslinieka gleznas, savukārt 2.stāvā - Ingūnas Postažas zīmējumi.
Valmieras Novadpētniecības muzejā apskatāmas Pētera Postaža un Ingūnas Postažas darbu izstādes

„Māksla ir doma formā, un glezniecība var būt gan daudzkrāsaina, gan mazkrāsaina, galvenais, lai krāsa būtu niansēta,” uzskata Pēteris Postažs. Plastisko formu mākslinieks saskata visā – kūpošas tējas garaiņos un koka zarā, bērna smieklos un sievietes kailā mugurā, tautas dziesmā un plandošos brunčos, liesmā un upes olī. Pētera Postaža darbos forma ir lakoniska, stabila, dziļi ietilpīga, emocionalitāte tiek panākta, izmantojot krāsu. Viņa mākslu raksturo tematiska daudzveidība. Viss apkārtējā pasaulē - redzamā un neredzamā - ir iemesls gleznas tapšanai.

Mākslinieks izstādēs piedalās jau 40 gadus. Izstādes organizētas Rīgā un citās Latvijas pilsētās, kā arī piedalījies grupu izstādēs Lietuvā, Krievijā, Somijā, Zviedrijā, Itālijā, Vācijā, Austrijā un citviet. Mākslinieks Valmieras Novadpētniecības muzejam dāvinājis 50 gleznas, autora darbi atrodas arī Valsts Mākslas muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības, Krievijas Kultūras ministrijas un Krievijas Mākslas fonda īpašumā, kā arī daudzās privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Māksliniece Ingūna Postaža beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļu. Personālizstādēs un grupu izstādēs viņa piedalās kopš 90.gadu sākuma. 1994.gadā Ingūna Postaža ieguva apbalvojumu „Mākslas asociācijas B-13 radošākā studenta balva”. Savukārt 2004.gadā viņa izcīnīja zelta medaļu par gleznu „Intriga” izstādē Parīzē.

Abiem māksliniekiem pagājušajā gadā jau bija kopīgi veidota izstāde Jūrmalas muzejā.

Jāpiebilst, ka 24.februārī plkst.16.00 muzeja telpās notiks tikšanās ar māksliniekiem Pēteri Postažu un Ingūnu Postažu. Izstādes muzejā apskatāmas līdz 28.februārim.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV