Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Klajā nākusi grāmata “Kokles un koklēšana Latvijā”

Baiba Bože, 09.02.2010. 11:45

Kultūras menedžmenta centrs „Lauska” sadarbībā ar Nemateriālās kultūras mantojuma valsts aģentūru, UNESCO Latvijas Nacionālo komisiju un Valsts Kultūrkapitāla fondu izdevusi Valda Muktupāvela sarakstīto grāmatu “Kokles un koklēšana Latvijā”.
Klajā nākusi grāmata “Kokles un koklēšana Latvijā”

Jaunā grāmata noderēs gan kokļu spēles skolotājiem un folkloras kopu vadītājiem, gan cilvēkiem, kas vēlas apgūt šī instrumenta spēli pilnīgi patstāvīgi.

Izdevumā ir vispārējs apskats par koklēšanas tradīcijām un vēsturi Latvijā, kā arī kokļu uzbūvi, attīstību un to variācijām. Lielāko grāmatas daļu aizņem kokļu spēles mācību metodika ar skaņojumu piemēriem, akordiem, vingrinājumiem, dažādām latviešu melodijām – dziesmām un dančiem.

Grāmatas teksts ir latviešu un angļu valodā, jo interese par kokli un tās spēlēšanu ir visā pasaulē. Izdevumu papildina audio pielikums Koklētprieks – skaņojumi, vingrinājumi, repertuārs.

“Kokles un koklēšana” Latvijā iespējams iegādāties Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūrā, Rīgā, Pils laukumā 4, 3.stāvā. Sīkāka informācija pa tālruni 67228985.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV