Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

United Intimacy un Dejas Anatomija piedāvā jaunu izrādi “Uz nokaitēta jumta”

Zane Gruntmane, 22.02.2010. 10:59

25.februārī pl.19:00 Ģertrūdes ielas teātrī notiks laikmetīgās dejas apvienības Dejas Anatomija jaunākā darba pirmizrāde Uz nokaitēta jumta, ko veidojusi jaunā horeogrāfe Sintija Siliņa, iedvesmojoties no Tenesija Viljamsa lugas Kaķis uz nokaitēta skārda jumta.
United Intimacy un Dejas Anatomija piedāvā jaunu izrādi “Uz nokaitēta jumta”

“Uz nokaitēta  jumta” ir izrāde, kurā no dažādiem skatu punktiem tiek atklātas kādas ģimenes savstarpējās attiecības krīzes mirklī. Četri dejotāji – Katrīna Albuže, Kristaps Ceļmalnieks, Monta Vandere un Edgars Šļakota –  meklē atbildi uz mūžīgo jautājumu par laimi un mīlestības iespējamību. Izmantojot gan teātra, gan laikmetīgās dejas paņēmienus, horeogrāfe piedāvā savu versiju saspringtās situācijas risinājumam.

Horeogrāfija: Sintija Siliņa

Dejotāji: Monta Vandere, Edgars Šļakota, Katrīna Albuže, Kristaps Ceļmalnieks

Kostīmi, vizuālais tēls: Vita Radziņa

Vēsts garāmbraucējiem

Es nezinu, kāpēc apturēju mašīnu un savācu kaķi, kurš gulēja asinssarkanā peļķē uz asfalta, jo es tam neuzbraucu, un, stāvēdams ielas vidūar kaķi pie krūts un prātodams, ko man ar viņu darīt, lai asinis nenosmērētu sēdekļus, es sajutu, cik tas vēl aizvien ir brīnumaini mīksts un silts, un, kad manīju dažu garāmbraucēju acīs trauksmi, es nojautu, kurš ir vainīgs, un sapratu, ka tikai tas ir bez vainas, kurš pabrauc garām pilnā ātrumā.

Andri Snær Magnason

Pirmizrāde: 25. februārī plkst. 19:00

Nākamās izrādes: 26. februārī, 5., 6., 25., 26. martā plkst.19:00

Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101a (ieeja no pagalma)

Biļetes var  iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā Istaba (Kr.Barona 31a) un pirms izrādes

Biļetes cena 5 LVL, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 3 LVL.

Informācija: www.unitedintimacy.lv, www.dejasanatomija.lv

Rīko: Teātris United Intimacy

Izrāde tapusi ar Rīga Domes un Valsts kultūrkapitāla Fonda un Eiropas kultūras fonda finansiālo atbalstu. Sadarbības partneri: Latvijas Jaunais teātra institūts, radošā apvienība Nomadi, tipogrāfija Ulma, MapLatvia, Rīgas Kinostudija, Tritone Studio. Informatīvi atbalsta: Rīgas Laiks, Kultūras Forums, Radio Naba, Laikraksts Diena, Easyget, Pastaiga, Valters un Rapa, Māksla Plus, Studija, Satori.lv, www.draugiem.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV