Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

“Cik tuvu?” šogad Rīgā, Jaunajā gadā - Valmierā un Ainažos

Easyget.lv, 17.12.2013. 12:19

18. decembrī plkst. 19:00 Ģertrūdes ielas teātrī šogad pēdējo reizi būs skatāma “Dejas Anatomijas” izrāde par mīlestību, tuvumu un laiku - “Cik tuvu?”. 2014. gadā radošā komanda viesosies Valmierā un Ainažos, informē izrādes izpildproducente Zane Estere Gruntmane.
“Cik tuvu?” šogad Rīgā, Jaunajā gadā - Valmierā un Ainažos

Dejas kritiķe Laura Vesele raksta, ka izrādi ir iespējams tvert vismaz divos atšķirīgos veidos: “Pirmais ceļš ved cauri katra skatītāja pieredzēto sajūtu, senaizmirsto atmiņu un izlasīto mīlas stāstu aleju. Izrādes tēmu loks tiek pamests pretim, pirms izrāde ir sākusies, un ar to ir gana, lai izrādi uztvertu dziļi personīgi, daudzslāņaini un emocionāli piesātināti.

Otrais ceļš sākas tumsā, neko iepriekš nenojaušot, ļaujoties un gaidot, kādus šķēršļus, kādas peizāžas un iespaidus izrāde skatītājam radīs. Šī ceļa gājēji apzināti norobežojas no identificēšanās un tiecas uztvert izrādi kā pilnīgu un apaļu mākslas darbu, cerot sagaidīt autora interpretāciju par tik ļoti “saprotamo”, tēmu.”

14. janvārī Valmieras Kultūras centra Lielajā zālē dejas tehnikas meistarklasi dejas interesentiem pasniegs izrādes dejotājs Edgars Šļakota. Meistarklase būs balstīta uz plastikas, spēka un kustības dinamikas maiņu. Savukārt plkst. 19:00 ikviens valmierietis tiek aicināts noskatīties dejas izrādi “Cik tuvu?”, kas uzdod tādu jautājumu kā „vai dzīvot līdzās nozīmē to pašu ko kopā?”.

15. janvārī Ainažu Kultūras nama zālē vietējiem dejotājiem un interesentiem meistarklasi pasniegs Evita Birule. Tā būs balstīta uz jogas, improvizācijas un ķermeņa brīvo kustību, lai trennētu un sajustu sava ķermeņa brīvību un maksimālu atbrīvošanos. Tāpat kā valmieriešiem, arī Ainažu pilsētas iedzīvotājiem dienas otrajā pusē būs iespēja noskatīties izrādi “Cik tuvu?”.

Izrādes radošā komanda: horeogrāfe Elīna Breice, dejotāji Evita Birule un Edgars Šļakota, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Uģis Bērziņš, gaismotāji Jūlija Bondarenko un Matīss Beķers un izpildproducente Zane Estere Gruntmane.

http://www.youtube.com/watch?v=qwAOBb8fy6E&feature=youtu.be

Biļetes uz izrādi Rīgā iepriekšpārdošanā: www.bezrindas.lv un galerijā Istaba, rezervācijas git@git.lv. Biļešu cenas: LVL 6 (EUR 8,54), LVL 3 (EUR 4,27) (skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem).

Biļetes uz izrādi un/vai meistarklasi 14. janvārī plkst. 19:00 Valmieras Kultūras centrā - EUR 2. Biļetes var iegādaties Valmieras kultūras centra kasē.

Ieeja izrādē 15. janvārī plkst. 19:00 Ainažu kultūras namā - bez maksas.

Foto: Izrāde „Cik tuvu?”. Foto (c) Anete Rūķe

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV