Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

“Simbelīns” atgriežas uz teātra skatuves

Zane Gruntmane, 23.02.2010. 12:33 | komentāri (1)

Asprātīgā delartiskā komēdija “Simbelīns” - izrāde par mums pašiem un par mūsu kaimiņiem - marta beigās, 27., 28. un 29. martā, atgriezīsies pie skatītājiem Ģertrūdes ielas teātrī.
“Simbelīns” atgriežas uz teātra skatuves

"Iedomāsimies īstenībā neeksistējošu valsti - Latviju, kura ir pakļauta īstenībā neeksistējošai valstij - Krievijai. Iedomāsimies, ka abu izdomāto valstu 'galvām' ir pavisam izdomātas nesaskaņas. Iedomāsimies Latvijas karali Simbelīnu un iedomāsimies Krievijas karali. Iedomāsimies, ka pa un pāri abu valstu nesaskaņām pinas vētrains mīlas stāsts. Tagad pamēģināsim iedomāties laimīgas beigas."

“Simbelīns” ir Latvijas Kultūras akadēmijas 2008. gada režijas nodaļas absolventu izrāde, kas itāļu režisora Davides Džovanzanna vadībā veidota pēc itāļu delartiskās komēdijas principiem. Aktieri interpretē Šekspīra lugu “Simbelīns” - izrāde ir par mīlestību, naidu. Tā vietā, lai runātu par romiešiem pirms daudziem gadu simtiem pakļauto Angliju, viņi runā par Latviju un Krieviju, par karu un par draudzību, pazobojoties par viņu paaudzes pazīstamām sāpīgām atmiņām par okupācijas laiku, un stājoties aci pret aci ar sabiedrībā joprojām mītošajām bailēm.

Simbelīns starptautisku atzinību kā labākā festivāla izrāde ir guvis teātra skolu festivālā Encounter (Satikšanās) Čehijā. "Par precīzu un meistarīgu darbu ar masku, balsi, skatuves kustību un mūziku, par īpatnēju humora un drāmas sakausējumu aktierdarbā," tā tika raksturota jaunā režisore un izrādē karalienes lomas atveidotāja Arnita Jaunzeme, saņemot festivāla Encounter labākās aktrises apbalvojumu. 2007./2008. gada sezonā viņa tika nominēta arī Spēlmaņu nakts teātra balvai.

Izrādes režisors: Davide Džovanzanna (Itālija)

Māksliniece: Rūta Kuplā

Lomās: Kārlis Krūmiņš, Madara Botmane, Valters Sīlis, Arnita Jaunzema, Juris Jonelis, Ieva Paševska, Andrejs Polozkovs, Māra Siliņa, Edgars Kaufelds, Lauma Balode

Organizē: Teātris United Intimacy


Izrādes notiks: 27., 28. un 29. martā, sākums plkst. 19.00

Vieta: Ģertrūdes ielas teātris, Ģertrūdes ielā 101 a (ieeja no pagalma)

Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a) un pirms izrādes.

Biļešu rezervēšana: maija [ at ]unitedintimacy.lv, t. 26355324

Biļešu cena:  5Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 3Ls

Informācija: www.unitedintimacy.lv,

Sadarbības partneri: Latvijas Jaunais teātra institūts, radošā apvienība Nomadi. Informatīvi atbalsta: Rīgas Laiks, Kultūras Forums, Radio Naba, Laikraksts Diena, Easyget, Valters un Rapa, Māksla Plus, Studija, Satori.lv, www.draugiem.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV