Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ģertrūdes ielas teātra repertuārs aprīlī

EasyGet.lv, 08.03.2013. 10:11 | komentāri (1)

Ģertrūdes ielas teātris aprīlī aicina skatuves mākslu cienītājus apmeklēt teātra repertuāra izrādes un citus notikumus.
Ģertrūdes ielas teātra repertuārs aprīlī

Režisora Andreja Jarovoja un horeogrāfes Kristīnes Vismanes veidotā izrāde „Pietiekami labs” ir sirsnīgs un humora pilns darbs, kas, apšaubot viennozīmīgā vēstījuma, kam jānokļūst pie skatītāja, iespējamību, izgaismo paradoksus izrādes, izpildītāju un publikas attiecībās. Spēlē Katrīna Albuže un Kristīne Vismane. Tuvākās izrādes 15., 17.martā 19.00, 25. aprīlī 19.00, 26.aprīlī 17.00.

Ģertrūdes ielas teātrī šobrīd skatītākā izrāde ir „Āda” – Ingas Gailes poētiskās oriģināllugas ar tādu pašu nosaukumu pirmiestudējums Andreja Jarovoja režijā. „Āda” ir stāsts par Ādamu un Ievu mūsdienu Rīgā, kurā varoņu pilsētas, naudas un slavas kārdinājumu džungļos izspēlē aktieri Anta Aizupe un Ivars Krasts. Tuvākās izrādes Ģertrūdes ielas teātrī 20., 21. martā, 18.aprīlī 19.00, viesizrādes Valmieras drāmas teātrī 19.aprīlī 19.00, 20.aprīlī 13.00.

Skarbs un nedaudz baiss stāsts ar laimīgām beigām – „Pasaka par Gardeguni”, ir Vilhelma Haufa pasakas „Punduris Gardegunis” iestudējums Andreja Jarovoja režijā. Teicējas lomā Maija Doveika. Tuvākās izrādes 23.martā un 13.aprīlī 15.00. Uz izrādi „Pasaka par Gardeguni” pieejamas arī ģimenes biļetes.

Rakstnieces Ingas Gailes un režisora Andreja Jarovoja jaunākais kopdarbs izrāde „Četras naktis” ir tapusi pēc Fjodora Dostojevska stāsta „Baltās naktis” motīviem. Stāstā aprakstītie notikumi, saglabājot sižeta līniju, ir pārcelti no 19. gadsimta Pēterburgas uz 21. gadsimta Rīgu. Spēlē Anta Aizupe, Iveta Pole un Edgars Samītis. Tuvākās izrādes 3., 5.aprīlī 19.00.

Autoru Karla Alma, Ievas Kauliņas, Kārļa Krūmiņa un Valtera Sīļa izrāde „Leģionāri” ir dzīva diskusija divu jaunu cilvēku starpā, kas atklāj gruzdošo zemslāni – aizvainojumu par pāridarījumu un pieviltu uzticēšanos. Taču jautājums paliek atklāts – kurš ir pievīlis kuru, un – kāpēc? Izrādes režisors Valters Sīlis, spēlē Karls Alms un Kārlis Krūmiņš. Tuvākās izrādes 9., 10., 11., 12. aprīlī 19.00. Izrādes pamatvalodas ir latviešu un angļu, epizodēs zviedru, vācu un somu.

Izrādē „3/4 ūdens” dejotājas Elīna Breice un Sintija Siliņa dzīvajā saspēlē ar koklētāju Laimu Jansoni ievelk skatītājus mainīgo emociju pasaulē. Izrāde atklāj emociju rašanās un norises procesus, stāstot par cilvēka jūtu metamorfozēm dejas un mūzikas valodā. Horeogrāfe Agneses Bordjukova. Tuvākā izrāde 28.aprīlī 19.00.

Veidojot izrādi „Deviņi” režisore Inga Tropa kopā ar aktieriem Laumu Balodi un Emīlu Kivlenieku iedvesmu ir smēlušies mītiskajā pasaules skatījumā un folklorā. Izrāde ir bez teksta, galvenie izteiksmes līdzekļi tajā ir aktieru ķermeņi un balsis, piedaloties skaņu meistaram Arvidam Augšupam. Tuvākās izrādes 29., 30.aprīlī 19.00.

Aprīlī Ģertrūdes ielas teātrī arī divi īpaši notikumi. 4.aprīlī 19.00 teātrī viesosies dzejnieki un mūziķi ar kompozīciju „Mūsu dienu skaņu celiņš”, kurā piedalās četri spožākie savas paaudzes dzejnieki – Anna Auziņa, Inga Gaile, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls – un muzikālā grupa „Sigma”. Savukārt 15. un 16.aprīlī 19.00 pasākumu ciklā „IENĀC TERITORIJĀ!” iepazīšanās ar topošajiem māksliniekiem – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas audzēkņu Kates Pupiņas un Margaritas Buharinas diplomdarbus horeogrāfijā, diplomdarbu vadītāja Zita Errsa.

Papildus informācija par izrādēm un citiem notikumiem teātra mājaslapā www.git.lv.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz izrādēm uc norisēm Ģertrūdes ielas teātrī: www.bezrindas.lv un galerijā ISTABA. Grupu un individuālas rezervācijas: git@git.lv. Biļešu cenas uz izrādēm: Ls6 / Ls3 (bērniem, skolēniem, skolotājiem, studentiem un pensionāriem) / Ls 12 (ģimenes biļete – 4 cilv.) Biļešu cenas uz muzikālo kompozīciju „Mūsu dienu skaņu celiņš” un JVLMA studentu diplomdarbiem: Ls3 / Ls 2 (bērniem, skolēniem, skolotājiem, studentiem, pensionāriem. Ģertrūdes ielas teātra zāle ir pieejama cilvēkiem ratiņkrēslos. Adrese: Ģertrūdes ielas 101a [iekšpagalma māja].

Foto: Izrāde "Četras naktis". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV