Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Rīgā atkal rādīs fiziskā teātra izrādi „Mannersache”

Zane Estere Gruntmane, 02.03.2010. 09:16

Aprīļa un maija mēnešu mijā pie skatītājiem atgriezīsies suģestējošā dejas un mūzikas izrāde “Männersache” (Vīru lietas, vācu val.). Izrādi iestudējis pieredzes bagātais slovēņu horeogrāfs Branko Potočans, kurš jau vairākkārt sadarbojies ar Latvijas skatuves māksliniekiem, piedaloties gan Latvijas Jaunā teātra institūta, gan teātra United Intimacy rīkotos projektos.
Rīgā atkal rādīs fiziskā teātra izrādi „Mannersache”

Izrādē ar trīs mūziķiem (Dāvi Burmeisteru, Jāni Burmeisteru (Tesa), Raiti Ābeli (Soundarcade)) saspēlējas trīs spilgti dejotāji - Dmitrijs Gaitjukevičs, Andris Kačanovskis, Valērijs Oļehno (Olgas Žitluhinas kompānija), kā arī aktieris Aigars Apinis no Valmieras drāmas teātra. Izrādes vizuālā tēla autore ir māksliniece un scenogrāfe Ieva Kauliņa.

Skatītāji kļūst par lieciniekiem harizmātisku epizožu pilnai deju gleznai, kas vienā elpas vilcienā no nebēdnīgas koķetērijas aizved līdz dramatiskai cīņai par uzticību, līdzāspastāvēšanu un mīlestību.
 
Kopā ar publiku “Männersache” pavasara izrādes Rīgā skatīsies ārvalstu teātra kritiķi un teātra festivālu pārstāvji, kas Latvijā ieradīsies uz ikgadējo LJTI rīkoto Latvijas teātru skati. Izrāde nominēta arī laikraksta „Diena” Gada balvai kultūrā 2009.

Kritiķi pēc izrādes noskatīšanās raksta:

Dejas kritiķe Inta Balode:

„Skatoties uz veidu, kā dejotāji izdzīvo emocijas, ne mirkli negribas kliegt – neticu! Tāpēc, ka viņi ir līdz mielēm atklāti. Īsts transa mirklis ir spoguļbumbas griešanās, Aigara Apiņa reibonis un panika apdullinošā roķa pavadījumā, un tāpēc vēl jo lustīgāka un atpestījošāka ir vīru glābšanās balkāniski trakulīgā polkā. Visai izrādei kopumā ir terapeitisks efekts, ārstējoša vīrišķā enerģija, kuras tik bieži trūkst mūsu matriarhālajā sabiedrībā.” 

Mūzikas žurnālists Uldis Rudaks:

 „Izrāde izraisa asociāciju virknes, kas katram skatītājam noteikti būs citādas, jo ir konkrēta tēma - «stāsts par četriem draugiem, kas vienā vakarā izdzīvo attiecību līkločus - draudzību, vientulību, bailes un smeldzīgu sirsnību...» -, bet to tikpat labi var nezināt.”

Par projekta pirmizrādi Polijā raksta Gazeta Teatr Legniza kritiķe Marlēna Mokšanovska:

 „Ekspresīvi, saviļņojoši, elastīgi, ritmiski, skaļi, vietumis pat erotiski – mākslinieki no Rīgas teātra United Intimacy Vasaras Teātra drupas parkā izmantoja neparastai dejas izrādei. Četrkārtīgas ovācijas stāvot kājās, publika – sajūsmināta.”

Izrādes notiks: 29. aprīlī plkst.17:00, 30. aprīlī un 2. maijā plkst. 19.00

Vieta: Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes iela 101 a (ieeja no pagalma)

Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a) un pirms izrādes.

Biļešu rezervēšana: maija [ at ]unitedintimacy.lv, t. 26355324

Biļešu cena:  10Ls, ar atlaidi* 7Ls (* atlaide: skolēniem, studentiem, pensionāriem)

Informācija: www.unitedintimacy.lv, info [at] unitedintimacy.lv

Foto no izrādes:
 http://www.unitedintimacy.lv/index.php?1&13&view=cat-browse&categid=39
 http://easyget.lv/foto/gallery/2183/

Video: http://www.youtube.com/user/nigretosa#p/u/3/I4PcYvOa-E8


Izrāde tapusi ar starptautiskā teātra festivāla Pilsēta (Polija), Valsts Kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes, finansiālu atbalstu.Sadarbibas partneri: MAP Latvia, Bezrindas.lv, radio NABA, TVNET, tipogrāfija ULMA, SIA Burti.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV