Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Šodien biļetes uz Andra Buļa monoizrādi “Lidojums” nopērkamas ar 50% atlaidi

Agnese Madžule-Bajāre, 12.03.2010. 15:31

Andra Buļa monoizrāde „Lidojums” Teātra observatorijā šomēnes būs skatāma vēl tikai trīs dienas – 12., 13. un 14. martā. Taču tikai šodien, 12. martā, biļetes Biļešu Paradīzes kasēs un mājaslapā www.bilesuparadize.lv uz visām “Lidojums” izrādēm iespējams iegādāties ar 50% atlaidi.
Šodien biļetes uz Andra Buļa monoizrādi “Lidojums” nopērkamas ar 50% atlaidi

„Lidojums” ir ne vien Andris Buļa debija režisora un tekstu autora lomā, bet arī ļoti privāts stāsts, kas veidots no aktiera personīgās pieredzes –  bērnībā un pusaudža gados piedzīvotā, mūsdienu apcerēm un nākotnes sapņu ieskicējuma. „Lidojumā” kopā ar Andri Buli dosies arī aktrise Vita Baļčunaite.

„Lai gan „Lidojuma” pirmizrāde notikusi augustā, joprojām jūtos tā, it kā kāpju lidmašīnā pirmo reizi mūžā. Lielā mērā tas notiek pateicoties citiem „pasažieriem” – izrādes skatītājiem, kuri ik reizi spēcīgi ietekmē manu monologu un paši nosaka ceļojuma galamērķi,” stāsta Andris Bulis.

Lidmašīna kā pasākuma norises vieta nav izvēlēta nejauši. Lidaparāts metaforiski savijas ar ikviena cilvēka dzīvi, tās pacēluma, nolaišanas un turbulences brīžiem, kā arī dvēseles lidojumu.

Teātra observatorijas režisore Gaļina Poliščuka atzīst, ka  Andra Buļa „Lidojums” ir viena no viņas mīļākām izrādēm. “Tā ir tik patiesa, dziļa un atklāta, ka nevienu nespēj atstāt vienaldzīgu. Izrādes formai Andris izvēlējies šobrīd Eiropā populāro paņēmienu, kas saucas „teksta dzimšana”. Tas nozīmē, ka aktieris, izjūtot un izvērtējot skatītāju reakciju, ik reizi rada jaunu monologu, atskaņojot skatītāju patiesās jūtas un emocijas,” morāda G. Poļiščuka. 

llze Zālīte par izrādi:
(Neatkarīgā Rīta Avīze, 18.09.2009.)

Teātris „Observatorija” kārtējo reizi pārkāpj standartus, uzrunājot klātesošos tik tieši, ka robeža starp aktieri un skatītāju izzūd tik pat gaisīgi kā mākoņi aiz iluminatora. „Ir mūsu gaisa kuģis drošs un laiks aiz borta apburošs, galdiņus pacelt, krēslu atzveltnes klāt, un lidojuma laikā lūdzu nerunāt” - tieši šādas sajūta pārņem, uzkāpjot uz „OBSair” gaisa kuģa klāja, kas amatu apvienošanas kārtībā ir arī teātra „Observatorija” zāle.

Izrādes režisors un teksta autors - Andris Bulis, inscenētāja - Gaļina Poļiščuka, scenogrāfs - Uģis Bērziņš, horeogrāfe - Indra Reinholde.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV